Spitalul Judeţean vrea cabinet de avocatură în dosarul „Meningita”

După cum anunţam în ediţia de vineri a cotidianului nostru, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, ca persoană juridică, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în dosarul celor şase femei îmbolnăvite de meningită în 2012, după ce au suferit intervenţii chirurgicale în Secţia Obstetrică-Ginecologie a unităţii medicale.
Spitalul este acuzat de „nerespectarea protocoalelor universale de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale”, potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre prin care conducerea SJU Zalău solicită Consiliului Judeţean Sălaj aprobarea achiziţionării de servicii juridice prestate cabinete ori societăţi de avocatură.
În acelaşi document se mai arată că întrucât urmează o serie de audieri, „este necesar ca SJU Zalău să îşi valorifice unul dintre principiile fundamentale ale dreptului penal, respectiv dreptul la apărare. Ţinând cont de complexitatea cauzei care îmbină, deopotrivă, elemente de răspundere penală şi civilă a persoanei juridice, dar şi faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, consilierii juridici din cadrul Spitalului Judeţean nu pot îndeplini rolul de apărători în toate fazele procesului penal, singura opţiune viabilă o reprezintă contractarea unor servicii specializate în materie penală”.
Consilierii judeţeni vor decide, marţi, dacă permit sau nu celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ să apeleze la astfel de servicii.

Alte articole

3 Thoughts to “Spitalul Judeţean vrea cabinet de avocatură în dosarul „Meningita””

  1. Anonim

    Spitalul sa plateasca daune bolnavilor, apoi sa incaseze de la medicii vinovati.Si ei au responsabilitati, nu numai drepturi si ore putine de lucru.

  2. Anonim

    Spitalul sa plateasca daune bolnavilor, apoi sa incaseze de la medicii vinovati.Si ei au responsabilitati, nu numai drepturi si ore putine de lucru.Sa aparam, pe banii statului, vinovatii, cand culpa e evidenta.Negociati cu bolnavii, dar platiti.Veti pierde.

  3. ioan

    din informatii obtinute stiu ca au fost bebelusi care au decedat in aceea perioada datorita unor infectii spitalicesti . dar sant bebelusi care datorita acestor infectii spitalicesti au ramas sau este posibil ca acesti bebelusi sa ramana cu handicap pt intreaga viata!!! cine raspunde pt aceste vietii chinuite ?cine raspunde pt chinul si calvarul acestor familii care au avut nesansa sa nasca in aceea perioada?INDIFERENTA UCIDE STIMATII DOMNI DOCTORII !!

Leave a Comment