Gluma se îngroaşă pentru Phoenix Şimleu

Phoenix Şimleu – Ştiinţa Baia Mare 1 – 3 (25 – 17, 19 – 25, 21 – 25, 21 – 25)

Cu toate că antrenorul Mircea Abraham a declarat înaintea partidei că nu concepe ca echipa sa să nu câştige meciul cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, Phoenix Şimleu Silvaniei a obţinut un singur set în faţa echipei pregătite de Marius Botea. Gruparea de la poalele Măgurii a pierdut cu 1 – 3, după ce a avut 1 – 0 la seturi.
Şimleul a făcut un prim set foarte bun, fiind aproape tot timpul la conducere. După ce a avut 8 – 6 la prima întrerupere tehnică, Phoenix s-a distanţat la şapte puncte, 16 – 9 la al doilea time-out tehnic. Băimărenii nu au mai putut opri elanul gazdelor până la final, în ciuda schimbărilor efectuate de Marius Botea, iar echipa pregătită de Abraham s-a impus la 17.
A fost, însă, singurul set adjudecat de şimleuani, a cărora evoluţie nu a mai fost la fel de bună şi în celelalte parţiale. Băimărenii au trecut repede la conducere în actul secund, având 8 – 6 la primul time-out tehnic, iar la al doilea au avut trei lungimi în faţa echipei gazdă. Mircea Abraham s-a văzut nevoit să facă primele schimbări, dar tot băimărenii au avut controlul partidei, impunându-se cu 25 – 19. A fost parţialul care i-a readus în joc, fiindcă următoarele două seturi au fost câştigate cu acelaşi scor de Ştiinţa, 25 – 21.
În setul patru, Şimleul a avut un moment de sclipire, ducând scorul la 15 – 13, de la 9 – 13, dar jocul bun a durat puţin, iar băimărenii au preluat din nou conducerea, pe final.
„Trebuie să recunoaştem că Baia Mare a fost fost mai bună decât noi. Sincer, pentru mine era o surpriză dacă am fi bătut Ştiinţa. Am pierdut din cauza lipsei de concentrare, iar pe final ne-au „ajutat” puţin şi arbitrii. Se pare că mai mult de trei echipe nu reuşim să batem în acest tur: Aracada Galaţi, „U” Cluj şi, poate, pe CSM Bucureşti. Este păcat pentru spectatorii care vin la sală la fiecare meci. Nu înţeleg de ce jucătorii nu abordează jocul cu mai multă încredere, fiidcă am purtat discuţii cu ei şi le-am spus că nu este nicio tragedie dacă pierd, dar să văd că joacă volei de calitate. Părerea mea este că nu se pregătesc suficient la antrenamente, fiindcă uneori nu au nici viteză de reacţie”, consideră primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş.
Phoenix Şimleu: Gabor Toth, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Ionuţ Rus, Jovan Sajnberger, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu, Ovidiu Teuşan, Sergiu Ivan şi Paul Olar. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
„Am făcut un joc bun în compania unei echipe arţăgoase, care arată lucruri bune pe teren propriu. Trebuie să fim fericiţi că am câştigat trei puncte la Şimleu, mai ales că nu am avut un început fericit de meci”, a precizat antrenorul Ştiinţei, Marius Botea.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Andrei Veber, Vlad Cuciureanu, Gheorghe Socaciu, Robert Ţuţea, Silviu Şuşon şi Ciprian Tofan (libero). Au mai evoluat: Vlad Negrean, Csaba Nagy, Patriciu Păştean, Vlad Moisa şi Ciprian Neamţ. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop II

Sursa foto: cuteliber.ro

Leave a Comment