Liberalii sălăjeni au bătut palma cu ţărăniştii în cursa pentru Consiliul Judeţean

Cu o săptămână înainte de încheierea campaniei electorale, PNL Sălaj a încheiat un parteneriat cu PNŢCD Sălaj pentru alegerile locale din 5 iunie, parteneriat prin care ţărăniştii se angajează să-i susţină pe candidaţii liberali pentru Consiliul Judeţean.
„Am ales să sprijinim un aliat cu principii şi ţeluri politice asemănătoare. PNŢCD este astăzi în reformare şi singur nu ar fi putut reuşi. Am ales calea dureroasă, dar nu catastrofală a luptei care va fi un nou izvor de închegare şi de luptă pentru binele cetăţeanului”, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comună, Ioan Pop, liderul ţărăniştilor sălăjeni. Acesta a precizat că decizia a fost luată ţinând cont de nevoile cetăţeanului, pe considerentul că „un vot irosit, este o condamnare pentru mâine”.
La rândul său, deputatul Lucian Bode, copreşedinte al PNL Sălaj şi candidat la şefia CJ Sălaj, a precizat că „pentru alegerile din 5 iunie, singurele partide istorice ale României, PNL şi PNŢCD, au înţeles împreună în Sălaj, că interesul comunităţii trebuie să fie mai presus de un calcul sau interes politic de moment”. Prin amintitul parteneriat, membrii şi simpatizanţii PNŢCD Sălaj sunt îndrumaţi să pună ştampila pe lista candidaţilor liberali pentru Consiliul Judeţean.
În acest context, Radu Căpîlnaşiu, primar al Zalăului şi copreşedinte PNL Sălaj, a făcut referiri la parteneriatul „nedeclarat, dar evident”, între PSD Sălaj şi ALDE Sălaj. „ALDE Sălaj este reprezentat de către deputatul de Zalău, Taloş Mirel, omul care a avut toată susţinerea PNL pentru două mandate de parlamentar şi care ştia că nu va mai avea susţinere atâta timp cât rezultatele lui în ceea ce înseamnă sprijinirea municipiului a fost ca inexistentă. Pentru el, trenul s-a oprit în gara pe care o trece ca fiind una dintre marile lui realizări, dar care, mai nou şi din păcate, nu mai are garnituri de tren. Se poate observa cu ochiul liber să este departe de realităţile şi necesităţile Zalăului.”, a punctat edilul în funcţie, arătându-se deranjat de trădarea de care a dat dovadă acesta.
Despre contracandidatul social-democrat, Ionel Ciunt, Căpîlnaşiu susţine că dă dovadă de voinţă, dar că înecearcă să insinueze că ar fi pe primul loc în sondaje. „Vă asigur că există o diferenţă substanţială între noi”, a subliniat liberalul.

Parteneriat între conducerea CJ şi municipalitate
Tot vineri, conducerea PNL Sălaj a anunţat crearea, după scrutinul din iunie, a unui parteneriat real între administraţia judeţeană şi cea municipală. „Pentru prima dată, în următorii patru ani, Primăria Zalău va avea, aşa cum este şi normal, o colaborare reală cu preşedintele CJ Sălaj, Lucian Bode. Astfel, Zalăul devine mai puternic cu sprijinul unui om care a dovedit, în funcţiile pe care le-a deţinut, că este om responsabil şi determinat să facă mai puţină politică şi mai multă administraţie”, a precizat primarul Radu Căpîlnaşiu, candidat pentru al patrulea mandat la Primăria Zalău.
Bode a făcut referire la piedicile pe care conducerea CJ Sălaj le-a pus municipalităţii şi a dat exemplu DJ 191C Nuşfalău-Crasna-Zalău-Creaca. „În condiţiile în care Consiliul Judeţean accepta ca acest drum să fie finanţat integral, scutea municipalitatea de o investiţie importantă pe tot ce înseamnă reabilitarea străzii 22 decembrie 1989.
Un alt parteneriat a fost semnat cu Adrian Merka, deputatul minorităţilor slovace şi cehe din România, prin care acesta, împreună cu comunitatea de slovaci din judeţ vor vota în 5 iunie lista PNL la Consiliul Judeţean.

3 Thoughts to “Liberalii sălăjeni au bătut palma cu ţărăniştii în cursa pentru Consiliul Judeţean”

  1. Anonim

    Logic ca de anul acesta va fi o colaborare mai stransa intre primaria Zalau si Consiliul Judetean, doar ca intre Ciunt si Marc.

  2. ionut

    Voi va auziti ce vorbiti?!? Treziti-va din betie!!!

  3. Anonim

    Ce mai reprezinta PNTCD în Sălaj? 0/
    Dacă în perioada interbelica PNL nu se putea alia cu PNTCD, azi este posibil?
    Când va mai avea vreun consilier local Pntcd?
    Dacă ar fi posibil acest lucru atunci acel personaj ar trebui sa fie președintele partidului în Sălaj.
    Puține șanse.

Leave a Comment