Liberalii sălăjeni au votat împotriva alocărilor discreționare de la Consiliul Județean. PSD se răzbună pe o treime din locuitorii Sălajului

Conducerea PSD – istă a Consiliului Județean Sălaj persistă în abuzuri când vine vorba de distribuirea fondurilor către primăriile din județ. În batjocura oricărei logici administrativ – financiare și a bunului simț politic, din pixul lui Tiberiu Marc au plecat bani către administrațiile locale “prietene”, sălăjenii din celelalte comune și orașe fiind considerați, probabil, de către PSD-iști, cetățeni de mâna a doua.
Astfel, la proiectul privind constituirea fondului la dispoziţia consiliului judeţean din cota de 6% din impozitul pe venit, repartizarea acestuia și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanţării drumurilor județene și comunale pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2020 (numărul 4 pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de azi), putem observa discrepanțe enorme între comunele PSD-iste și UDMR-iste, pe de o parte, și cele liberale.
Spre exemplu, comuna Someș Odorhei, cu o populație de 2671 locuitori, condusă de un PSD-ist, primește peste 822 de mii de lei (cât orașul Șimleu Silvaniei!!!), iar Măeriște (comună liberală) mai puțin de 300 de mii. Pe același model, orașul Jibou primește mai mult decât dublu față de Șimleu Silvaniei (1,843 milioane față de 825 de mii). Cu ce au greșit oare sălăjenii din Marca (comună cu peste 2500 de locuitori) de au primit doar jumătate din banii care s-au dus către Cuzăplac (o comună sub 1900 de locuitori, dar condusă de PSD)? Iar exemplele pot continua Șamșud – comună condusă de UDMR primește peste 550 de mii, iar Crișeni puțin peste 200 de mii. Întreagul tablou al nesimțirii bugetare PSD-iste poate fi consultat aici – http://www.cjsj.ro/date/hotcjsj/sedinte/4.pdf.
Consilierii județeni ai PNL au reclamat aceste abuzuri și au cerut explicații conducerii PSD-UDMR. În „dulcele stil clasic”, președintele Tiberiu Marc a dat-o din colț în colț, cu exprimări alambicate, dar fără să poată preciza de ce nu s-au luat în calcul criterii clare, precum numărul de locuitori sau suprafața unităților administrativ teritoriale.
În această situație, consilierii județeni ai PNL Sălaj au votat „împotrivă” la acest punct de pe ordinea de zi, precum și la proiectele legate de bugetul pentru 2020, dar și la bugetul alocat societății Pază Obiective și Intervenție – o structură care pare a exista doar pentru a asigura sinecuri oamenilor din apropierea conducerii Consiliului Județean Sălaj.
BIROUL DE RELAȚII CU PRESA AL PNL SĂLAJ

(P)

3 Thoughts to “Liberalii sălăjeni au votat împotriva alocărilor discreționare de la Consiliul Județean. PSD se răzbună pe o treime din locuitorii Sălajului”

  1. Anonim

    Tibi , lasă băiatule ca suncuiusu’ nu-ideparte iar minerii -pensionari te-asteapta cu flori de mina..

  2. Anonim

    ” Stati linistiti la locurile voastre „, ciuma cacanie condusa de cei doi alogeni , neamtul si ungurul ORG(an), va aduce pe Pamant Raiul pentru ei si lingaii lor , dar si Iadul pentru romanii normali/cinstiti/ cu bun simt si dragoste de neam/tara !!!

  3. anonim

    Felicitari! Liberalii sunt oameni de cuvânt,corecți ce vor cu adevărat dezvoltarea județului!

Leave a Comment