Alianța 2020 USR-PLUS s-a lansat oficial în Sălaj. Se strâng semnături pentru alegerile europarlamentare

Alianța 2020 USR-PLUS s-a lansat oficial  în Sălaj. În aces sens, coordonatorii judeţeni ai campaniei europarlamentare, din cadrul Alianţei  – Cosmin Cristian Viaşu şi Alin Guler, au precizat în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată miercuri – 20 februarie, că scopul acestei alianţe este participarea la scrutinul din 26 mai pentru alegerea membrilor din România care să ne reprezinte în Parlamentul European (PE).  ”Alianţa şi-a fixat câteva obiective, printre care aş aminti, în primul rând, susţinerea unei liste comune de candidaţi pentru PE cu scopul de a câştiga un număr cât mai mare de mandate în 26 mai. Apoi, promovarea în PE a principiilor comune celor două formaţiuni care alcătuiesc alianţa: competenţă şi responsabilitate. Alianţa vrea să reprezinte cu bună credinţă şi cu profesionalism interesele cetăţenilor români în PE. Totodată se doreşte o întărire a Uniunii Europene şi a forţelor politice continentale care militează pentru o Uniune Europeană puternică, coerentă, capabilă şi apropiată de cetăţeni. Alianţa vrea ca România să se angajeze ferm şi ireversibil pe calea integrării în UE, să asigure totodată continuarea democraţiei  începute, precum şi oferirea tuturor cetăţenilor români la prosperitate şi la o comunitate bazată pe valori comune”, a precizat Cosmin Viaşu – coordonatorul judeţean al campaniei pentru alegerile europarlamentare din cadrul Alianţei, reprezentantul Uniunii Salvaţi România (USR) – filiala Sălaj.

E nevoie de semnături!

Un prim obiectiv al Alianţei este strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare. ”Această Alianţă a apărut datorită nevoii societăţii româneşti  de a asigura o continuitate parcursului european al României. Europa se găseşte în momentele actuale într-un punct de răscruce pentru că sunt probleme structurale care afectează buna funcţionare  a acestei  organizaţii şi de aceea reprezentanţii partidelor noastre doresc să se implice cât mai  mult în ceea ce înseamnă viitorul Uniunii Europene. Probabil ştiţi, în urma alegerilor din 26 mai, începe un nou ciclu electoral de  cinci ani în care ţările membre ale UE trebuie să decidă şi să stabilească nişte direcţii clare pentru următorul ciclu electoral. De aceea, partidele noastre au decis să se alieze şi, împreună, să propună cea mai bună listă de candidaţi pe care o are România în acest moment”, a menţionat  Alin Guler – reprezentantul Partidului Libertate Unitate şi Solidaritate (PLUS) şi coordonator judeţean al campaniei europarlamentare. În opinia celor doi lideri locali ai Alianţei 2020 USR-PLUS Sălaj este vorba de oameni competenţi cu pregătire profesională de înaltă ţinută, oameni  care şi-au demonstrat calităţile şi valoarea profesională în diverse instituţii ale UE.  Primii candidaţi  de pe lista comună sunt: Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoş Tudorache, Nicoale Ştefănuţă, Vlad Botoş şi Ramona  Strugariu.

Noua Alianţă 2020 USR-PLUS are nevoie de cât mai multe semnături pentru a participa la scrutinul  electoral din 26 mai. Până atunci, e nevoie de 300.000 de semnături unice la nivel naţional, respectiv 5.000 la nivel judeţean. În acest sens, sălăjenii care vor să schimbe clasa politică actuală trebuie doar să semneze, în următoarele patru săptămâni, pentru susţinerea Alianţei 2020 USR-PLUS.

Doritorii pot face acest lucru la cele două corturi care vor fi amplasate în municipiul Zalău, în centrul oraşului, pe platou şi în zona Spitalului Judeţean, unde reprezentanţii Alianţei vor asigura permanenţă sau la sediile USR Sălaj – Piaţa Iuliu Maniu nr.9 şi PLUS Sălaj – strada Unirii, nr. 19. De asemenea, prin judeţ în special în zona urbană, în cele patru orase, vor fi şi echipe mobile unde doritorii vor putea semna pentru susţinerea noii alianţe.

4 Thoughts to “Alianța 2020 USR-PLUS s-a lansat oficial în Sălaj. Se strâng semnături pentru alegerile europarlamentare”

  1. manila

    mergeti mai si va culcati cu acest asa zis partid,vedeti va de treaba ca voi nu aveti nici in clin nici in maneca cu acest popor

    1. pt manila

      dute-n mata de psd-ist

  2. Anonim

    Ăla în alb vine de la… alergare?

  3. Care-i "lider maximus"?

    Ala in tricou sau ala in camasa cu patratele?!

Leave a Comment