Procurorii sălăjeni fac educaţie juridică în şcoli

Ministerul Educaţiei, în baza unui protocol semnat cu ministerul Justiţiei, a organizat în această săptămână, activităţi de educaţie juridică în şcoli, care vor avea loc cu ajutorul judecătorilor, procurorilor, dar şi al voluntarilor.

Potrivit unei note trimise de către inspectoratele şcolare județene, în perioada 13-17 noiembrie, au loc diverse activităţi, printre domeniile care vor face obiectul educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar numărându-se Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.
În judeţul Sălaj, acţiunile vor fi derulate de către doi procurori sălăjeni. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Pompilia Stana, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, va prezenta următoarele teme: “Familia şi famila extinsă. Violenţa în familie”,

“Implicarea în procesul judiciar. Sistemul răspunderii penale a minorilor”, “Faptele penale şi consecinţele săvârşirii lor”, iar Marta Chiş, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, va prezenta şi alte teme: “Comunicarea şi spaţiul virtual”, “Pericolele din spaţiul social-media”.
“În şcolile unde procurorii nu vor reuşi să ajungă, aceste materiale vor fi prezentate de profesorii diriginţi, pe parcursul săptămânii respective,în cadrul activităţilor de Consiliere şi Orientare”, au mai spus oficialii ISJ Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Procurorii sălăjeni fac educaţie juridică în şcoli”

  1. Anonim

    Uite cine face educatie, conform ziardecluj.ro

    Presa locala din foarte multe municipii de judet, noroc ca nu toate, este sugrumata de saracie si de influente politice. Un primar penal isi insoara baiatul cu fiica unui prim-procuror in Salaj, face chef de nunta cu procurori care mai apoi se recuza la proces, si niciun ziar zalauan nu scrie despre asta, fiindca patronii lor sunt deja vanduti grupurilor de interese.

Leave a Comment