Expoziţie în culorile toamnei la grădiniţa “Pinochio”

 

Grădiniţa “Pinochio” din Zalău a organizat joi, 28 noiembrie, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, cea de-a doua ediţie a concursului naţional de creaţie “Culorile Toamnei”. După cum a menţionat directorul instituţiei de învăţământ, Maria Labo, în deschiderea competiţiei, acţiunea se înscrie în programul activităţilor derulate cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a “Zilelor Învăţământului Sălăjean”.
Originalitatea celor peste 900 de lucrări face misiunea juriului, al cărui membru este şi inspectorul de specialitate, Valentina Souca, una extrem de dificilă. “La această ediţie s-au înscris 330 de cadre didactice din 37 de judeţe cu aproximativ 910 lucrări. Şi în acest an au reuşit să ne surprindă cu originalitatea şi fantezia lor, astfel încât am hotărât să acordăm 20 de premii, zece la secţiunea colaj şi zece la cea de pictură. Din Sălaj s-au înscris 50 de cadre didactice cu 150 de lucrări, atât din unităţile de învăţământ din mediul rural cât şi urban. Dacă anul precedent competiţia se adresa doar învăţământului preşcolar, anul acesta am dat ocazia şi elevilor din clasele primare să participe”, a explicat Silvia Sava, coordonatorul concursului.
De altfel, prima ediţie a concursului naţional de creaţie “Culorile Toamnei” a stârnit interesul a circa 270 de cadre didactice din 35 de judeţe, care s-au înscris cu peste 700 de lucrări, numai din Sălaj primindu-se aproximativ 250. Preşcolarii sălăjeni şi-au adjudecat opt premii, din care trei au revenit celor de la grădiniţa “Pinochio”.
Expoziţia poate fi vizitată de cadrele didactice din judeţ, însoţite de copiii lor, aceasta rămânând deschisă publicului până în 7 decembrie.

 

Alte articole

Leave a Comment