Peste 1.000 de zălăuani au parcurs Drumul Crucii – GALERIE FOTO

Un spectacol de stradă cutremurător s-a derulat sub ochii a peste 1.000 de zălăuani, în Vinerea Mare. Reprezentarea dramatică a “Drumului Crucii – cu moartea pe moarte călcând” a surprins suferinţele îndurate de Iisus Hristos înainte de a fi răstignit
Procesiunea a început în faţa Casei Municipale de Cultură, a continuat pe bulevardul Mihai Viteazul, până în zona Ceasului, ultima oprire fiind pe platoul de marmură, unde a fost prezentată scena răstignirii.
Pe parcursul a aproape două ore, actorii care i-au întruchipat pe Iisus Hristos, Fecioara Maria, Pilat din Pont, Baraba, mironosiţele, soldaţii romani şi pe celelalte personaje biblice au recreat atmosfera de acum 2.000 de ani şi au expus într-o manieră artistică şi cu păstrarea filonului istoric, drumul Mântuitorului pe Muntele Golgota şi crucificarea Lui.
Biciuirea, schingiuirea, batjocorirea şi mai apoi, răstignirea lui Iisus au fost momente cutremurătoare şi greu de privit de către unii spectatori. Încă înainte de începerea reprezentaţiei, organizatorii au atras atenţia asupra acestui fapt, amintindu-le celor prezenţi că, în fond, este o piesă de teatru: „Scopul acestui eveniment este acesta: de a reafirma valorile fundamentale ale creştinismului – moartea şi învierea lui Isus Hristos. Scenele pe care le veţi urmări sunt violente. Ni s-a atras atenţia asupra acestui lucru, dar vă rog să nu uitaţi că este o piesă de teatru, care şi-a propus să readucă în atenţia dumneavoastră, cât se poate de clar, suferinţele şi patimile Mântuitorului”, a precizat unul dintre organizatori.
“Drumul Crucii” se află la a 12-a ediţie şi a fost organizat de către Asociaţia “Viaţă şi culoare” din Baia Mare, Asociaţia “Drumul Crucii” Baia Mare şi Casa Municipală de Cultură Zalău. Prima reprezentaţie a avut loc în anul 2005, la iniţiativa artistului ceramist Daniel Leş, care îl întruchipează pe Iisus.

Alte articole

One Thought to “Peste 1.000 de zălăuani au parcurs Drumul Crucii – GALERIE FOTO”

  1. abc

    A fost impresionant …
    Prilej de meditatie pentru toti cei care inteleg prin Sarbatori Pascale doar mancare , bautura si petreceri , uitand ce sarbatorim de fapt .
    Multumiri voluntarilor care au pus in scena patimile Mantuitorului , sa le rasplateasca Domnul efortul !

Leave a Comment