Mii de sancţiuni aplicate de poliţiştii sălăjeni într-o singură lună

Poliţiştii sălăjeni au aplicat, în ultima luna, aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 579.000 de lei. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Sălaj, în perioada menţionată, lucrătorii de poliţie rutieră au organizat nu mai puţin de 52 de acţiuni cu efective mărite. Oamenii legii au constatat 79 de infracţiuni, din care 46 la regimul circulaţiei rutiere şi 33 de altă natură. În prima lună a acestui an, 98 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, fiind reţinute şi 66 de certificate de înmatriculare. Potrivit sursei citate, poliţiştii au aplicat 3.991 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 579.000 de lei.

“Pentru asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, în cursul lunii ianuarie, efectivele poliţiei rutiere au acţionat, cu precădere, pentru asigurarea unui caracter de continuitate a activităţilor de prevenire în domeniul infracţionalităţii rutiere şi de protejare a vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

11 accidente grave pe şoselele din judeţ, în ultima lună
De altfel, cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, în perioada menţionată, în judeţ au fost înregistrate nu mai puţin de 11 accidente de circulaţie grave soldate cu doi morţi şi 12 răniţi grav. Atât numărul evenimentelor rutiere, cât şi a victimelor a crescut faţă aceeaşi perioadă a anului precedent, când, potrivit IPJ Sălaj, s-au înregistrat patru accidente grave soldate cu cinci răniţi grav.
Astfel, pentru prevenirea evenimentelor negative, în perioada următoare, poliţiştii vor organiza o serie de acţiuni în zonele unde survin frecvent accidente de circulaţie, urmărindu-se cu prioritate combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală ori de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor în drept sau pietonilor, efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire şi utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, biciclişti, mopedişti, motociclişti, tractorişti şi căruţaşi.
“Pentru a nu deveni victima vreunui accident rutier este recomandată respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie, iar în condiţii de zăpadă şi polei renunţarea pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!”, au menţionat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment