Elicopterul repartizat Sălajului va fi amplasat la Jibou

Elicopterul SMURD care va deservi regiunea de nord-vest a ţării va fi amplasat la Jibou, acesta urmând să fie funcţional, cel mai probabil, începând din luna aprilie. Anunţul a fost făcut vineri, 28 februarie, de Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Internet, aflat într-o vizită de lucru la Zalău.
“Scopul vizitei aici a fost de a planifica amplasarea elicopterul SMURD care urmează să deservească regiunea nord-vest. După cum ştiţi, Ministerul Sănătăţii, anul trecut, a achiziţionat trei elicoptere, unul a fost amplasat la Constanţa, unul urmează să fie amplasat în această zonă, iar unul în zona Galaţi”, a explicat secretarul de stat la finalul vizitei.
Potrivit acestuia, intenţia nu a fost de amplasare la Cluj, ci în zona judeţului Sălaj, pentru a fi complementar cu elicopterul de la Târgu Mureş, însă responsabilitatea pe linie medicală a acestuia va reveni  în continuare Clujul, respectiv Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj, care va răspunde de organizarea activităţii medicale.
“În urma discuţiilor avute astăzi (vineri-n.red.) cu preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul judeţului şi cu primarul, soluţia optimă care s-a propus este unitatea de pompieri de la Jibou, unde spaţiul permite ca baza aeriană să poată fi dezvoltată. Aşa că elicopterul, cel mai probabil când va ajunge aici, va fi amplasat la Jibou, acolo urmând ca autorităţile locale să investească în hangar. Un hangar care va trebui construit lângă platforma care deja există. Elicopterul, noaptea sau când condiţiile meteo necesită, trebuie să fie adăpostit, adică să fie pus în hangarul respectiv. Există toate spaţiile necesare, inclusiv pentru echipajul care va fi. Medicii care vor face gardă pe acest elicopter vor fi din Cluj, Oradea şi Zalău. Acum se fac înscrierile pentru piloţi pentru cele două elicoptere sosite în decembrie. Eu mă aştept ca prin luna aprilie să reuşim, cu acordul celor două ministere, respectiv al Sănătăţii şi al Internelor, să punem în funcţiune elicopterul şi în această zonă”, a încheiat Raed Arafat.
Reamintim că în februarie, potrivit unei Hotărâri de Guvern, elicopterul, fabricat în anul 2013, având o valoare de inventar de circa 33.653.000 de lei, a fost trecut din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a Inspectoratului General de Aviaţie, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, şi a fost alocat punctului aeromedical ce urma să fie înfiinţat la Zalău.

Alte articole

One Thought to “Elicopterul repartizat Sălajului va fi amplasat la Jibou”

  1. Cetatzeanul

    ..Stai sa vezi cand se vor apuca tziganii din Jibou sa fure bucata cu bucata helikopterul acela prezentat asa bengos de sub nasul lor..!!!ha-haaaaaa

Leave a Comment