A încercat să-şi scoată copilul din ţară ascuns sub pătură

O femeie în vârstă de 36 de ani, din localitatea sălăjeană Gîrbou, a încercat să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea ascunzându-şi fetiţa de numai nouă luni sub o pătură. Incidentul s-a petrecut, joi 14 noiembrie, în jurul orei 23 şi a fost descoperit de poliţiştii de frontieră. Potrivit unor informaţii furnizate de Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, joi, 14 noiembrie, în jurul orei 23, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un microbuz înmatriculat în Maramureş, în care se aflau mai multe persoane. Cu ocazia formalitaţilor pentru ieşirea din România, la controlul de frontieră, poliţistii au descoperit, pe bancheta din spate, ascunsă în braţele unei femei, sub o pătură, o minoră. Astfel, lucrătorii au efectuat verificări şi au constatat că este vorba de o mamă şi copilul ei de 9 luni. Femeia, Elena L., în varsta de 36 de ani, cu domiciliul in judeţul Salaj, localitatea Gîrbou, a declarat poliţiştilor de frontieră că s-a întors în ţară în urmă cu câteva zile, iar în seara zilei de 14 noiembrie intenţiona să plece înapoi în Franţa.
Cum însă nu avea un document de călătorie valabil pentru minoră, doar certificat de naştere, a ţinut fetiţa în braţe şi a acoperit-o cu o pătură, sperând că astfel va trece frontiera fără a trezi suspiciuni autorităţilor. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria femeii şi a fiicei sale. În prezent gârbouanca, Eleana L., este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de ieşire din ţara prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Alte articole

4 Thoughts to “A încercat să-şi scoată copilul din ţară ascuns sub pătură”

 1. Zălăuan

  Ce vigilenţi suntem !
  Dar când a fugit Haysan din ţară, unde erau aceşti vigilenţi ?!

 2. Anonim

  Ce act de vitejie! Era un caz umanitar. In pt.contrabanda la frontiera n-au ochi.

 3. ioan

  contrabanda e cordonata de oameni din politica si nu se poate vedea. pe haysam nu aveu cum sa-l prinda pt ca erau implicate serviciile!!! prostimea trebuie sa fie prinsa si culmea si cu dosar penal!!

 4. ioan

  unde sant dosarle penale de la actiunea tv cu elicoptere prin toate vamile romanesti? nu am mai auzit nimic de toate acestea!! doar ca am observat ca plimba cu elicoptere pe vamesii atat sa vazut.

Leave a Comment