A acroşat o căruţă, l-a accidentat pe căruţaş şi a sperat că scapă neprins

Un tânăr de 25 de ani din comuna Bănişor s-a ales cu dosar penal după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie şi apoi a părăsit locul faptei. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, o femeie din comună i-a sesizat pe oamenii legii luni, 11 iunie, despre faptul că soţul său a fost victima unui accident de circulaţie produs în seara precedentă, pe Drumul Judeţean 108G, iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei. Specialiştii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Bănişor au identificat persoana bănuită de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că în 10 iunie, la ora 22, un tânăr de 25 de ani din comuna Bănişor, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108G, între localităţile Crasna şi Horoatu Crasnei a intrat în coliziune cu o căruţă nesemnalizată corespunzător pentru circulaţia pe timp de noapte, condus de un bărbat de 71 de ani, din aceeaşi comună. Evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a căruţaşului. După comiterea faptei, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat în scurt timp de la sesizare. A fost depistat de poliţişti la domiciliu, în timp ce încerca să ascundă urmele produse de impact prin înlocuirea pieselor deteriorate.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.

15 accidente de circulație cu părăsirea locului faptei

De la începutul anului, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 15 accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Dintre acestea, cinci acidente de circulaţie au fost grave, soldate cu cinci răniţi grav şi unul uşor, şi zece accidente uşoare soldate cu zece răniţi.
“Conform art. 338, Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, avertizează poliţiştii.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Alte articole

Leave a Comment