La plăcinte înainte, la război înapoi!

S-ar părea că sindicaliştii din Sănătatea românească au învins. După ce la începutul săptămânii, medicii au blocat activitatea din majoritatea unităţilor spitaliceşti din ţară, oficialii Ministerului Sănătăţii au anunţat că posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, iar sâmbetele, duminicile şi sărbătorile legale vor fi plătite dublu.
În fapt, victoria nu este a tuturor lucrătorilor din sistem, ci doar a celor care au avut curajul de a lua atitudine în faţa acelor aspecte care îi nemulţumesc şi îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea. Spun asta pentru că la nivel naţional au existat atât sindicate, cât şi spitale în care lucrurile s-au desfăşurat normal în timp ce în altele, salariaţii luau atitudine, participând la greva de avertisment.
Mult prea preocupaţi de riscurile la care se expun în eventualitatea unui protest, mult prea interesaţi de bănuţii ce le-ar fi fost reţinuţi din salariu în cazul în care greva ar fi fost declarată ilegală, mulţi „sanitari” au preferat să-şi vadă ce treabă, mizând pe colegii lor mai cu tupeu în rezolvarea problemelor din Sănătate.
Aşa se face că, în ciuda atitudinii unora de stat pe tuşă, întreg personalul medical se va bucura de modificările aprobate miercuri de către Executiv. Astfel, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei, pentru plata arieratelor din sistem, orele suplimentare efectuate de salariaţi în zilele nelucrătoare, sâmbăta, duminica şi de sărbători legale să fie plătite dublu. În plus, aproape 1.200 de posturi din sistem vor di deblocate şi există posibilitatea ca de la anul, veniturile personalului medico-sanitar să crească etapizat.

Alte articole

One Thought to “La plăcinte înainte, la război înapoi!”

  1. Anonim

    …ai nosti salajeni au fost mai preocupati sa nu cumva sa scape “casul” primit mita de la pacienti!…

Leave a Comment