Ultimatum de la Fisc: amenzile sunt de până la 500 de lei

25 mai este termenul limită până la care trebuie depusă la Fisc declaraţia 200. Sute de mii de români care au obţinut anul trecut venituri trebuie să le declare la ANAF. Declaraţia trebuie depusă de toți cei care au obținut anul trecut venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veniturilor din arendă), activități agricole pentru care venitul net este stabilit în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și operațiuni cu instrumente financiare sau jocuri de noroc.

Nu au obligația de a depune Declarația 200 cei care au realizat venituri din: salarii, pensii, activități independente impuse pe baza normelor de venit, venituri din arendare, venituri din dividende, dobânzi, activități agricole impuse pe baza normelor de venit, venituri din alte surse pentru care impozitul s-a stabilit prin reținere la sursă.

Declarația 200 poate fi descărcată de pe site-ul ANAF, din secțiunea Formulare Fiscale. Persoanele care trebuie să depună Declarația 200 pentru venituri din anul 2016 și nu se achită de această obligație până joi, 25 mai, inclusiv, riscă o amendă cuprinsă între 50 și 500 lei.

Alte articole

Leave a Comment