Garda de Mediu Sălaj i-a ars la buzunare pe agenții economici: amenzi de peste 615.000 de lei

Comisariatul județean Sălaj al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat, în primele șase luni ale acestui an, 337 de inspecții dintre care 160 de inspecții planificate conform planului anual de controale și 177 de inspecții neplanificate. 48 dintre controale au fost efectuate în urma sesizărilor primite de la cetățeni sau agenți economici, 10 controale au fost făcute pentru a se verifica realizarea măsurilor stabilite prin controale anterioare, 14 de identificare a unor obiective noi în timp ce 78 de controale au fost efectuate în urma dispunerii acestora de către Comisariatul Național al Gărzii de Mediu.

Au mai fost efectuate patru controale de verificare a respectării măsurilor din actele de reglementare și opt controale împreună cu alte autorități efectuate în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituții a nivel județean. Un control a fost efectuat pentru investigarea unor incidente cu impact asupra mediului.

Principalele neconformități constatate de comisarii Gărzii de Mediu au fost lipsa solicitării sau obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, nedepunerea declarației la Administrația Fondului pentru Mediu. Totodată, controalele au scos la iveală neconformități la respectarea regimului deșeurilor, în privința măsurilor de  prevenire sau reducere a impactului asupra aerului precum și nereguli la regimul transferului de deșeuri în spațiul Uniunii Europene.

Au fost aplicate 24 de amenzi, cuantumul acestora ridicându-se la 615.500 de lei, cea mai mare amendă fiind aplicată unei societăți comerciale de pe raza județului, în valoare de 100.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în Autorizația de mediu. Comisarii Gărzii au suspendat activitatea unui număr de nouă agenți economici de pe raza județului.

 

 

Alte articole

One Thought to “Garda de Mediu Sălaj i-a ars la buzunare pe agenții economici: amenzi de peste 615.000 de lei”

  1. Activitate sustinuta, merita mariri de salarii.

Leave a Comment