Zvonoteca

# Vi-l mai amintiti pe Costelul de la Big Brother? Daca nu stiti ce a mai facut salajeanul de cand s-a gatat emisiunea, va zicem noi: a invatat sa scuipe! Un coleg de-al zvonarasului a simtit scuipiciul pe propria piele/moaca, intr-o intersectie de langa Spitalul Judetean, unde Costelul se varase cu masina ca animalu zdravan care este si blocase circulatia. Si cum lumea nu s-a grabit sa-i faca loc VIP-ului din Jac, acesta repede a coborat geamul portierei si si-a promovat scuipatul pe moacele celorlati soferi. Sa dovedeasca, domle, ca el este taranul care este, adevarat si true!

# Daca tot sunt in voga zilele astea codurile de ploi, viscol si zapada, ne-am gandit sa le asortam si noi cu trendurile vremii politice. Astfel, in traducere libera, codul verde este al unui partid de aceeasi culoare si nu indica nicio precautie particulara pentru perioada imediat urmatoare. Nu implica o vreme frumoasa si nu exclude aparitia in urmatoarele zile a unor fenomene meteorologice periculoase ce pot perturba diverse activitati. Codul galben e al politicienilor de galbenus. Se foloseste pentru fenomene meteorologice, temporar periculoase pentru anumite activitati, dar altfel obisnuite pentru perioada respectiva sau zona specificata. Se recomanda urmarirea periodica a evolutiei fenomenelor meteorologice pentru detalii cu privire la intensitatea fenomenelor in zilele urmatoare. Deci fiti pe faza si pe vaza cu crini. Codul portocaliu este al marinarilor si se aplica acelor fenomene meteorologice prevazute a fi periculoase, cu un grad de intensitate mare. Si cand marinarii is pusi pe ciuruit, ciuruiesc! Codul rosu este al celor care se culca seara presedinte si se trezesc loviti de flacara violet.

P.S. Nu am facut noi traducerea, ci Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, care l-a si publicat in Monitorul Oficial din septembrie 2006.

Alte articole

Leave a Comment