Zvonoteca

# La tanti Leonora a vrut să meargă rapid la o privată. A pus femeia mâna pe clanță la prima ușă pe care a întâlnit-o și gata a fost să intre. Atmosferă întunecoasă, lumini colorate, beculețe, mese așezate în colțuri unde nu ajunge lumina, de parcă acolo era vreo casă de servicii funerare. O tânără cu fustă scurtă o întreabă pe tanti Leonora dacă dorește să joace. Femeia îi explică tinerei că ar vrea să joace foarte repede la budă, acolo unde vrea să ajungă urgent pentru a scăpa de necazul care sta să iasă. Greșit! Nu joci, nu intri, i se răspunde femeii. Supărată, tanti Leonora și-a văzut de drum și s-a dus cum a putut, a înjurat și s-a supărat. Ce ți-e și cu orașul ăsta, să nu ai tu unde să te…….Las-o baltă de cacao cu lapte!

# Comerciantul, tot comerciant rămâne și nu se dezminte niciodată atunci când, desigur, poate. Nici florarii nu fac excepție. Odată cu terminările de an școlar, prețurile la flori au luat-o razna. Florile sunt frumoase, sensibile, îți încântă privirea și psihicul, dar totuși prețul lor a fost unul exagerat. Să ceri pe un buchet, trei flori normale, cât pe trei meniuri, asta înseamnă să ai un simț maxim al exagerării. Zice-se că nu e prost cel care cere ci, cel care dă.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # La tanti Leonora a vrut să meargă rapid la o privată. A pus femeia mâna pe clanță la prima ușă pe care a întâlnit-o și gata a fost să intre. Atmosferă întunecoasă, lumini colorate, beculețe, mese așezate în colțuri unde nu ajunge lumina, de parcă acolo era vreo casă de servicii funerare. O tânără cu fustă scurtă o întreabă pe tanti Leonora dacă dorește să joace. Femeia îi explică tinerei că ar vrea să joace foarte repede la budă, acolo unde vrea să ajungă urgent pentru a scăpa de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment