Zvonoteca

# Mno, au apărut plăcuțele de avertizare pe fântânile din oraș. Plăcuțele zic că apa nu e bună de băut, dar zălăuanii cred cu totul altceva. Dumnezei, sfinți, înjurături, toate s-au adunat la gura țevii, acolo unde curge apa pe care sute de zălăuani o beau zilnic. Bun, apa nu e bună, atunci de ce nu închide nimeni fântânile astea, nu de alta, dar nici de decor nu le putem folosi.

# Rămânem la capitolul apă. Desigur nu cea de la făntânile arteziene, ci aia de la robinet. Zilnic se întrerupe pe undeva, pe cel puțin o stradă din oraș sau sătuc din județ. În comunism știai o treabă, programul de furnizare era program! Așa că, umpleți-vă căzile cu apă, vine vara, vin vremuri… și nu se știe când se ia apa tam-nisam.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # Mno, au apărut plăcuțele de avertizare pe fântânile din oraș. Plăcuțele zic că apa nu e bună de băut, dar zălăuanii cred cu totul altceva. Dumnezei, sfinți, înjurături, toate s-au adunat la gura țevii, acolo unde curge apa pe care sute de zălăuani o beau zilnic. Bun, apa nu e bună, atunci de ce nu închide nimeni fântânile astea, nu de alta, dar nici de decor nu le putem folosi. # Rămânem la capitolul apă. Desigur nu cea de la făntânile arteziene, ci aia de la robinet. Zilnic se… Citeste mai mult […]

Leave a Comment