Zvonoteca

# Mare cutezanță în rândul cititorilor, în special a celor care se “simțesc” cu musca pe căciulă, oameni în funcții, să nu zicem autorități. După ce lecturează zvonoteca, care specifică clar faptul că orice asemănare cu persoanjele reale e pur întâmplătoare, se pun pe… avertizări. Și se îmbufnează câte unul de numa-numa. Și când te gândești că nu-i cu nume, nici “pronume”, cum ar zice un mare șef aflat în funcțiune… Păi măi oameni buni, dacă ați ajuns în funcțile în care ați ajuns și simulați că vă pasă de plebe, măcar fiți cu nițel tact și nu mai transmiteți prin telefonul fără fir mostre de ofuscare! În zi de leafă, oare nu vă-ntristați?

# Activitate “mare” prin majoritatea împărățiilor de prin comunele săracului județ, doar că nu prea e aia care trebuie. Umblă muștele disperate că n-au cu cine schimba un zumzet, atât e de gol peste tot. Dacă nu-s în concediu, șefii și secretarii sunt pe teren unde, știți cum e, ia semnalul de mobil de unde nu-i; dacă nu-s nici pe teren, îs într-o ședință importantă și nu pot răspunde, iar dacă nu-s la ședință, îs la semnare de contracte. Telefonul sună prelung, iar căsuțele vocale intră ca pe bandă rulantă, indiferent la ce oră din zi încerci să telefonezi. Vom încerca și noaptea, poate cine știe…

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Dorin

    Asta este mentalitatea zalauana. Sefii, mai ales, bugetarii de la CJ, Prefectura, toti sunt in drum spre „tara”, satele lor de bastina, sa mai lucreze ceva (zic ei), sa bea o bere cu ai lor prieteni, sa le spuna cum trebuie sa aleaga. Ei cred ca ce buni sunt, asta este mediocritatea! De fapt, sunt niste niscaiva nimeni, care nu stiu sa faca altceva decat sa se faca ca lucreaza.

Leave a Comment