Zvonoteca

# Foarte productivă activitatea polițienească, de stat la pândă și ars la buzunare în cazurile “extrem de grave” ale celor care umblă cu masca sub nas pe stradă. E și un nivel de contaminare pe străzile pustii ale municipiului, ceva de speriat! Nu cârcotim, legea e lege și trebuie respectată. Doar că întrebăm retoric, de ce în alte domenii de nerespectare a legii, oamenii Me-a-i-ului nu sunt la fel de productivi. Exemple – șoferii care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni, cei care parchează de-a curmezișul pe trotuare, făcând pietonii să iasă în botul automobilelor pe carosabil, pentru a-și continua drumul, cei care forțează semaforul și riscă să producă tragedii sau alte categorii de contravenienți care emit un potențial de pericol cu mult mai mare decât cel pe care îl prezintă trei pensionari, distanțați la câte 30 de metri și care au masca sub nas, în multe cazuri din motive medicale.

# Comercianții nu se dezimit, iar unii-s mai zgârciți când ar trebui să nu fie, tocmai de sărbători. Dacă până mai ieri vindeau un ou cu 50 de bani, acu’ că vine Paștele, au dublat prețul. Vrând-nevrând lumea cumpăra pentru că – asta e – trebuie. Să le mai plângă careva de milă negustorilor. Cu un ou sigur nu fac avere, iar două nu prea mai are nimeni în ziua de azi.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    DA SI AUTORITATILE (VATAFII ROMANIEI ) CARE NE JUPOAIE DE BANI PRIN TAXE AR TREBUII AMENDATI CA NU ISI FAC TREABA …..FAC CAM 10 % DIN CE AU DE FACUT SI INCASEAZA SALARIU 100 % + SPORURI FARA NUMAR….

Leave a Comment