Zvonoteca

# Zalăul este, în aceste zile, o coadă uriașă formată din codițe pe la diferite instituții ori magazine, incusiv unitățile bancare, poștă, farmacii etc. Dacă în marile magazine casele de marcat funcționează la capacitate maximă, această situație salutară nu se regăsește și în celelalte domenii de alergătură. La poștă, din șase ghișee respiră doar patru, pe la farmacii din trei tejghele doar una răzpunde cu “Poftiți!”, restul personalului fiind ascuns în camera obscură, cu “treabă”. Pe la bănci, la fel: te apucă toate amețelile și transpitrațiile, dacă stai înăuntru, desigur. Pentru cei de afară, aliniați de obicei la un singur bancomat aflat în fericita stare de funcționare, bați piroane în trotuar până îți vine rândul. Cam aceasta este organizarea la noi, o situație întâlnită, de altfel, pe tot parcursul anului, nu doar în preajma Sărbătorilor.

# Val de “inspecții”, în această perioadă, de pe la enstituțiile cu treabă multă din Sălaj. Mașinile bine știute de cetățeni, care poartă pe drumurile pline de probleme, inspectori, directori, șefi și alte entități de conducere, parchează zilnic ba în fața unui coafor, ba la frizerii, prin piețe ori pe la supermarketuri. Interesant e că drumurile pe carburantul de la buget sunt mai mult în interes personal iar cei care “controlează” de zor, o fac pentru nevoile proprii, mai puțin ale statului.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Minciuna!!!Sefii institutiilor de stat folosescn numai si numai automobilele personale.Sau cel putin asa ar vrea multlaudatul nostru Prefect.Apropos,cu se se ocupa omul acesta?Cum i se subordoneaza lui deconcentratele astea dk nici macar dorinta aia cu neutilizarea masinilor de serviciu in int. personal nu i se accepta?

Leave a Comment