Zvonoteca

# Mai sărac ca oricând sistemul de iluminat așa-zis festiv, din municipiu. Câteva steluțe puse la fum de eșapament pe sârmele ce traversează bulevardul, niște figurine depășite de timpuri, schimonosite și murdare, precum și ceva ghirlande din hârtie agățate prin copaci, cam la asta se reduce “festivismul luminat” al zălăuanilor, în acest an. Fonduri s-au mai alocat, zic edilii, sponsorii s-au făcut că plouă, prin urmare, austeritate și întunericime acolo unde, în alți ani, lucrurile stăteau ceva mai bine. Prin județ, de asemenea, întuneric și pustiu cât vezi cu ochii, că doar de-aia e încă valabilă porecla comunistă “Sărac Județ”.

# Ciripesc niște păsărele zgribulite, sosite la urechile zvonărașului din zona Brădet, cum că, din jos de Avram Iancu, la intersecția cu strada Corneliu Coposu într-o clădire anume, se adună la povești cerești și pământești o parte din cei care în mod normal ar trebui să fie pe traseu la orele târzii, la patrulat și păzit orașul de răufăcători. Ce-or face acolo, doar ei știu, că șefii, cică, habar nu au. N-ar fi nicio problemă, doar n-or munci oamenii toată ziua și toată noaptea, dar baiul e că sunt în timpul programului și că fac zgomot, iar oamenii din blocurile învecinate nu prea se pot odihni. Oare așa o fi?

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Într-un oraș lugrubu, sinistru și apocaliptic nu avem nevoie de luminițe, beteala și confetii!!! E mai bine sa trăim in bezna , întuneric și moloz!!! Poate așa covidul ne va lăsa in pace!!! In rest….numai bine!!!

Leave a Comment