Zvonoteca

# Împărăția municipală rămâne pe mai departe oarbă și surdă în fața problemelor comunității, situații semnalate, de altfel, în zeci de scrisori ale cititorilor ori articole. Camerele de luat vederi pentru care s-au plătit mii de euro, prin care cei care aruncă gunoi necorespunzător lângă pubele ar putea fi depistați și amendați sunt inutile de vreme ce în continuare la punctele de colectare a deșeurilor cetățenii continuă să abandoneze cele mai odioase și imposibile gunoaie: canapele, fotolii, saci de sute de kilograme de zid spart, faianță și gresie, acoperișuri făcute bucăți, cazane de țuică și alte nenorociri pe care firma de colectare NU este obligată să le adune benevol! Acești oameni pe care i-am ales din nou nu vor în ruptul capului să înțeleagă faptul că această țigănie trebuie să ia sfârșit. Angajații firmei de salubrizare au ajuns prin spitale pentru că nu mai pot ridica aceste deșeuri, aproape zilnic, de la zeci de puncte de colectare, cu atât mai mult cu cât municipalitatea nu are niciun drept să aștepte acest serviciu din moment ce o clauză de acest gen nu există în contract. Dar dacă merge și așa și oamenii se cocoșează gratuit, de ce să nu-i păcălim, nu? Nu mai vorbim despre deșeurile vegetale. Crengi, iarbă etc. – cei care stau la case trebuie să se descurce cum pot, pentru că tot onor-împărăția nu a fost în stare să pună niște bani deoparte pentru înființarea unui centru de colectare a acestui tip de deșeuri, contra cost evident, acolo unde oamenii să depoziteze legal ceea ce adună de prin grădini. Bine că de fântâni chicioase și de proiecte cu statui, mostre de megalomanie, de sute de mii de euro pe care zălăuanii poate nu și le doresc, bani se găsesc mereu!

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Strazile adiacente bulevardului MV sunt intr-o stare deplorabila, distruse de masinile de mare capacitate 40to, 60 to,incarcare pana la refuz cu noisip, balastru si alte materiale de constructii, si care 90 % NU PLATESC TAXA DE LIBERA TRECERE, unde s-ar mai strange niste bani pentu reparatii.
  DOMNULE PRIMAR DE CE NU INTERZICETI IN INTERIORUL ORASULUI CIRCULATIA MASINILOR AVANT TONAJUL MAI MARE DE 16 to ?Cred ca se poat transporta suficiente materiala si cu acestea chiar daca asta inseamna cateva cuse in plus pentru transportatori, DAR STRAZILE NU AR ARATA JALNIC, SI NU AR MAI FI DISTRUSE.
  De ce nimeni nu ia initiativa unui HCL care sa reglementeze aceste lucruri cum s-a intamplat in multe orase CIVILIZATE !!!!!!

 2. Anonim

  ce aveti ma cu ciontu? ce sa faca el? il doare in cot!

 3. Anonim

  Ciunt oier ati votat ,ciuntache aveti.

Leave a Comment