Zvonoteca

# Dacă ar curge laptele și mierea prin săracul județ așa cum curge covidul, bine ne-ar mai fi! Recordul de infectări, stabilit ieri prin birourile autorităților, nu este nici pe departe cel din teren, lucru ce poate fi dedus printr-o logică la îndemâna oricui. Una e să testezi pe eșantioane de populație, adicătălea niște suspecți ori oameni care vin la spitale cu simptome, și să raportezi ulterior 46 de cazuri (câte au fost ieri) și alta e să te duci cu gândul doar la câți or mai fi infectați dintre ceilalți, adică peste 95, poate chiar 98 la sută, netestați. Cu toate acestea, cifrele oficiale atât spun, iar noi asta trebuie să înghițim, deși realitatea este mult mai înfricoșătoare decât cifrele de pe o bucată de hârtie. Să le mulțumim celor care au organizat petreceri, bairamuri și majorate pe la restaurantele de fițe din Zalău și din județ, cu participanți de la 150 în sus, oameni care nu au înțeles nici în ruptul covidului că în această perioadă, toate aceste evenimente reprezintă calea cea mai scurtă către infectarea acelerată a populației. Pe lângă pozele cu pupături în grup și șampanie înspumată, ar fi bine să rămână în amintirea lor și aceest trist adevăr. Mulțumim și celor care intră în magazine, bănci și prin autobuze fără mască. Bună treabă! Iar acesta este doar începutul…

# Umblă vorba prin târg că un popă de pe mealeaguri sălăjene – aripa necruțătoare a tagmei – nu vrea nici în ruptul capului să dea sfânta aprobarea pentru îngropăciune dacă nu ți-s cotizațiile la zi. N-ai cotizat constant și la timp? Rămâi pe masă până te ridică autoritățile! Nu primești îngropăciune și pace! Nu e prima dată când astfel de practici care fac de râs această profesie îi determină pe bieții oameni să le facă loc de veci celor dragi în spatele grădinii. Doame, ajută-ne, că în Tine ne-a mai rămas nădejdea în aceste vremuri oricum grele, în care autoritățile sunt izolate de tot, chiar și atunci când astfel de situații critice vin peste oameni!

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    pai e simplu. Merg neamurile la popa, ii fut o bataie buna, ata cat sa-l vada cu coada ochiului pe Seful cel Mare si dupa aceea il intreba frumos, daca vrea sa le ingroape mortul ?
    daca popa tot este incapatanat, ii mai aplica 2 pumni in cap la popa si asa repeta toata ziua, caci pana la urma sigur se lumineaza popa la minte si isi fac treaba pentru care este platit din bani publici !!
    p.s. dupa inmormantare, neamurile pot sa mai treaca pe la poap sa-i mai aplice 2 pumni in cap, asa de multumire !!

Leave a Comment