Zvonoteca

# Mini-investigație pe șestache, în desfășurare într-o mare comună sălăjeană, acolo unde un etern primar a fost trimis acasă prin câteva voturi pe motiv că gradul de aroganță emanat devenise cam obositor pentru localnici. Ne șoptește o pitulice că se pun oareșce întrebări, palmat, se caută discret informații, să se știe domnule, care a fost ăla de-a trădat! Uite așa i-au făcut fostului felul câțiva localnici și l-au scos din cărți, acesta fiind la un pas de leșin atunci când a văzut rezultatele. Se zice că o parte din echipa de champanie, nu că ar vrea să afle, dar ar vrea să știe cam care au fost ăia care au pus ștampila cinci centimetri mai la stânga față de locul stabilit. Așa, din pură curiozitate, că oricum faptul e consumat. Țin’ să fie, țin’ să fie? Dacă așa o fi cu zice Radio Șanț și ăia chiar încearcă să afle ce și cum o fo’ votul, oricum caută de pomană, că n-or afla în veci nimic. Păcat că nu s-a întâmplat la fel și în alte comune, acolo unde situația a fost mult mai tristă, prin nedezvoltarea din ultimii patru ani, decât în cazul sus-amintit. Unii chiar meritau să plece acasă și nu oricum, ci în șuturi! Păcat că pe lângă noii aleși mai dorm, din păcate, și unii alegători…

# De peste zece zile, iluminatul public pe o mare parte din strada Gheorghe Doja e pe “mute”. Nu ne referim la cel nou, deocamdată nepus în funcțiune, ci la cel vechi. Locatarii de prin blocurile de la stradă spun că de când a ars transformatorul de pe strada alăturată, situația e aceeași și la poarta de intrare în Zalău. O fi o coincidență sau nu, nu contează, cert este că pe stradă domină bezna și nepăsarea. Trecătorii mai aprind un băț de chibrit, mai bâjbâie cu degetul pe lanterna telefonului, se mai descurcă. Dar ce facem cu pericolele care pândesc la tot pasul în lipsa luminii, mai ales că discutăm de o zonă aflată în plin șantier: gropi, canale descoperite, grămezi de moloz și altele, toate pe spațiile pietonale și pe drum. De pericolul de la trecerile de pietoni, scăldate și ele în beznă, nici nu mai sens să amintim.

6 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  toata ziua scrieti de str Doja si strazile din Dumbrava, insa sunt strazi situate aproape de centru care nu au asfalt, canalizare, etc.
  Si voi vedeti lucrurile doar partial, ca cei din primarie, asa ca….

  avem o ulita puternic denivelata si plina de noroi, iar 100 de metri mai sus, s-a reasfaltat drumul din fata bisericii de pe Crasnei….deci………..

  1. Anonim

   avem ceea ce am votat !! un mare RAHAT pe bat !!
   ne meritam oarta de cosasii Ardealului !!
   suntem saraci si prostii !
   Ciuma Rosie este stema Zalaului !!
   asa ca 4 ani taceti dracului din gura !! va meritati soarta !

 2. Anonim

  Sălaj e singurul județ rosu din tot Ardealul

  1. Anonim

   rosu si verde !! 🙂 sa nu uitam ca si UDMR este de fapt PSD in ungureste !!

 3. Anonim

  ”Motoarele”(lucrarilor) s-au redus, se vor tura iarasi cand se vor apropia alegerile.

 4. Anonim

  Apropo de investiții!!! Vedeți comuna Creaca! Actualu si fostul primar 4 ani de zile nu au facut nimic ptr comuna ce o reprezintă!!! In prag de alegeri a inceput „sa miște” ceva!!! A fost inspirat ptr ca plebea l-a ales din nou!!! Nu merita dar din pacate nu a avut contracandidat !!! Si uite asa inca 4 ani nu va face nimic!!! Iti va mai angaja cateva amante, rude, neamuri cărora sa le-o puna, tragă sau mai stiu eu ce!!! Ne meritam soarta stimați concetățeni !!!

Leave a Comment