Zvonoteca

# S-a umplut județul de covid. Vai de steaua noastră, și săraci, și loviți de virusul încoronat. De la șefu’ ăl mare până la ultimul băgător de seamă pe ban public, covidul a dat iama și a lovit, ajutat fiind, evident, de neglijența și aroganța celor care mai bine ar purta ruj pe buze decât să-i vadă lumea cu o mască pe față. Așa s-a întâmplat și la Împărăția județului și pe la toate enstituțiile care sunt legate ombilical de ea, acolo de unde exemplele de bune practici ar trebui să fie literă de lege dar, evident, nu sunt. Tot mai mulți se îmbolnăvesc, iar situația pare scăpată total de sub control. Mulți dintre cei care (încă) ne conduc, au dat, cu generozitate, și la alții, se pare că au luat-o pe coajă și cei de pe la București care ne-au vizitat, în scop de ciolaniadă, la sfârșitul săptămânii trecute și tot așa. Limitați drumurile, pe cât posibil, la autorități! Zvonurile se îngroașă și se confirmă, așa că nu mai este de glumă. Evitați pe cât posibil, dacă ceva nu arde, să intrați în contact cu cei din instituțiile publice, mai ales dacă sunteți în vârstă sau bolnavi, limitați la maximum drumurile și deplasările, cel puțin până se mai potolește acest val nenorocit. Îi somăm și pe cei care au umplut instituțiile cu noul coronavirus ca pe viitor să poarte masca și când se duc la toaletă, să lase aroganțele și harfele deoparte și să facă exact ceea ce spun prin comunicatele care ne-au tocat psihic, zi de zi. Pentru că, dacă suntem zilnic bombardați cu tot felul de comunicate apocaliptice și ni se repetă, precum picătura chinezească, să purtăm masca și să ne spălăm pe mâini, atunci firesc ar fi și de bun-simț ca și ei, tocmai cei care sufocă populația cu aceste comunicate și avertismente, să poarte masca asta nenorocită! Se aude, pe acolo, pe sus? Sperăm că da!

# La sfințirea unui lăcaș de cult din oraș nu s-a purtat mască. Înalții invitați, prelați și preasfințiți, nu s-au afișat cu măști, iar de respectarea distanței obligatorii nu încape în vorbă. Să nu se mire nime’ că îmbolnăvirile cresc. Dumnezo cu mila!

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Evitați pe cât posibil, dacă ceva nu arde, să intrați în contact cu cei din PSD!! Ciuma Rosie se transmite si este mortala !!

  daca avem noroc si ii ia la Dansul pe toti mai marii atinsi de covir, poate avem anticipate din nou in Zalau si alegem alt OM sa ne conduca !
  Dau pomana la bisericuta din fata de la cladirea „Albastra”, acolo la „PSDisti” crasma lui Pop junior, daca crapa de Covit toata floara din imparatie !!

 2. Anonim

  la biserica de pe Cransmei? pai acolo a foat toata clasa politica si toata furnctionarimea de la noi !! plus armata, politia, smurdul, salavarea, jandarmeria, etc. Cine naiba nu o fost?

 3. Anonim

  Buna ziua, verifica vreo autorirate vizele de flotant din Mesesenii de Jos? Peste 120 de flotante in cateva zile inainte de alegeri. Cum i ati convins pe oameni sa se mute acolo, d le primar din Meseseni?

Leave a Comment