Zvonoteca

# Testările, în Sălaj, ca și în țară de altfel, se fac mai mult pe hârtie. Dă bine la statistici și în ochii electoratului să vii cu cifre și să intoxici populația cu statistici. Ceea ce sălăjenii știu mai puțin este faptul că, în multe instituții colcăie Covidul și sabia stă deasupra capetelor nevinovate ale unor persoane din categorii vulnerabile, testările nu se mai fac de săptămâni bune. Legea spune, de exemplu, că în căminele de vârstnici, acolo unde, așa cum știm situația este dezastruoasă în contextul infectărilor, testările trebuie să se facă la interval de 14 zile. Aflăm, oficial, din gura unui important om din Sălaj (ca funcție) că la noi, în aceste instituții, nu s-a mai făcut o testare de peste șase săptămâni. Raportările sunt și ele, așa cum sunt. Pe la TV, urlă medicii că cifrele sunt trunchiate, statisticile dau cu virgulă, rezultatele calculelor – infectați, internați, active – sunt, matematic, diferite. Ce ne așteaptă? Trece campania, trec și alegerile și să vedeți atunci adevărata față a acestui virus. Nu e vorba de Covid, ci efectul virusului mortal al interesului politic care poartă întotdeauna fesul, în timp ce capul cetățeanului de rând rămâne mereu descoperit.

 

# Covidul, bată-l să-l bată, nu ține cont de situația materială sau de statutul cuiva. Uite că el lovește, așa cum vedem, și în mediul politic. Deunăzi, prin Șimleu, lumea politică a fost tulburată de vestea că un om politic a fost atins de nemilosul cornavirus. Zvonărașul îi dorește sănătate persoanei în cauză, dar atrage în același timp atenția celor foarte activi pe plan politic în această perioadă, s-o lase mai moale cu întrunirile publice și adunările la un loc ale candidaților și cetățenilor, din acest cât se poate de serios motiv. Da, s-a dat liber la mitinguri și adunări electorale, dar uite că există și un revers, iar dacă un candidat, indiferent de unde este, are Covid, atunci și cei care au stat pe la ședințe ori alt gen de întâlniri alături de el, trebuie să aibă mai multă grijă nu doar față de ei, cât și de alegătorii cu care și-au propus să se întâlnească pe străzi ori prin piețe. Valabil și pentru Zalău și celelalte localități.

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Sigur,la mintinguri electorale se poate sa stam adunati ca sa ne imbolnaveasca tocmai ei, adevaratio ” bolnavi” ai tarii. Altfel,nu. Bata va Dumnezeu ca nu va mai satura Pamantul de ciolane.

  2. Anonim

    loviiar pe toti politicienii si neamurile lor COVITUl ala mai rau !!
    apoi sa-i ia pe tori popii . preotii, predicatorii si alti ca ei si sa scapam, de aceste categorii de oameni, un adevarat CANCER PT TARA ASTA

Leave a Comment