Tinerii fermieri primesc bani: s-a stabilit data limită de depunere a dosarelor

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că primește până la 15 octombrie 2020 solicitări de finanțare prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). „Pragul de calitate pentru primirea proiectelor, începând cu 16 septembrie, este de 25 de puncte”, precizează AFIR. Până în prezent, au fost depuse 116 proiecte în valoare de peste 4,8 milioane de euro. Din totalul de 43 de milioane euro alocate pentru finanțare în această sesiune, tinerii fermieri mai au la dispoziție 38,19 milioane euro, din care 19,9 milioane euro sunt alocați tinerilor din diaspora. Situația proiectelor depuse la zi, în timp real, precum și a disponibilului de fonduri poate fi urmărită pe site-ul instituției. „AFIR încurajează pe toți cei interesați să depună cerere de finanțare să consulte situația depunerilor la zi, pentru a evalua corect șansele de a obține finanțare în contextul posibilității depunerii unui număr mare de proiecte cu punctaj similar. Reamintim faptul că finanțarea se acordă în urma evaluării proiectelor în funcție de criteriile de selecție și criteriile de departajare detaliate în Ghidul solicitantului. În cazul proiectelor cu același punctaj, departajarea acestora se face în funcție de nivelul de calificare în domeniul agricol. De asemenea, în cazul în care există proiecte cu același punctaj și aceleași priorități, departajarea se va face în ordine descrescătoare a dimensiunii economice a exploatației agricole exprimate prin standard output (SO)”, se menționează în comunicatul AFIR. Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100 la sută nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro în funcție de dimensiunea exploatației agricole (dimensiunea exploatației agricole se poate calcula și prin noua aplicație pusă la dispoziția publicului pe pagina de internet a AFIR. Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75 la sută din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25 la sută din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare. Depunerea cererilor de finanțare se poate opri înainte de termenul limită (15 octombrie 2020, ora 16:00), dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii. Pentru mai multe informații, fermierii doritori se pot adresa reprezentanților OJFIR Sălaj, din Zalău, strada Corneliu Coposu 79/A, telefon 0260 / 614. 684.

 

 

 

One Thought to “Tinerii fermieri primesc bani: s-a stabilit data limită de depunere a dosarelor”

  1. Anonim

    si de ce in Salaj, in ultimi 4 ani conduisi de mult iubitul partid PSD ave, printre cele mai putine si mici proiecte din tara?
    cum se face ca doar cei ancorati politic , cei cu PILEE !! au reusit sa depuna proiecte ??!?
    se poate verifica ca si exemplu, pensiunile finantate din fonduri europene din Salaj !! vedeti cine sunt beneficiarii REALI !! doar la Meseseni se poate vedea in flaore acest fenomen !

Leave a Comment