Zvonoteca

# Una bucată enstituție bancară din buricul târgului, ce își desfășoară activitatea în una dintre clădirile care batjocoresc arhitectura centrului istoric al municipiului, practică de când e lumea aceeași indolență în administrarea bunurilor puse la dispoziția clienților. Bunăoară, cele două bancomate bine sechestrate în incinta instituției funcționează, în cel mai bun caz, pe rând, dar de cele mai multe ori nu funcționează niciunul, așa cum se întâmplă trei zile da și una ba. Nu-i bai – vor spune angajatele care vă jupoaie lună de lună de rate: mai sunt două bancomate afară! Așa e, fetelor, doar că cele două ATM-uri puse pe post de statui în holul clădirii, alea veșnic moarte, sunt singurele în care se pot face operațiuni de plată, de încărcare carduri, conturi ori schimb valutar sau operațiuni altele decât cele de retragere numerar, cele de care sunt bune și cele de afară, depășite și alea de timpuri. Pe undeva, o logică bancară există: de ce să vă rezolvați problemele rapid și fără să stați pe la cozi, când puteți foarte simplu să a așteptați o jumătate de oră, până sunteți primit în împărăția ghișeelor, să le vizitați pe fetele de acolo, să le luați strănuturile și oftatul în plină figură și să vă începeți ori să vă terminați ziua cu un car de nervi și o salbă de înjurături? La întins mâna după comisioane, sunt primii; la mentenanță, aia de bază și de minim bun-simț și respect pentru clienți – codași eterni.

# Cel mai mare marhadoctor al județului e sărac lipit pământului. Așa zice el în declarația de avere. Nu tu o garsonieră unde să pună capul, nu tu o Dacie amărâtă… nimic! De economii, ce să mai vorbim – suflă vântul. Probabil salariul acela uriaș îl dă la orfelinate și biserici. Restul sunt bârfe fără rost, ia mai terminați cu ele! Totuși, eu zic să facem o chetă, o vânătoare caritabilă ceva… nu putem lăsa omul în halul ăsta!

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Bine maaaa doar nu isi trece nimic Martin pe declaratie. Numai pe interpusi. Oare nu sesizeaza cineva?

  2. Alfaman

    Asa e, ghiseele multifunctionale din interior de la BCR sunt deseori nefunctionale sau se blocheaza cand depui cuiva bani trebuie sa suni la callcenter si sa astepti cateva zile pana iti recuperezi banii blocati in ATM.

Leave a Comment