Zvonoteca

# Surprizele puțitoare se înmulțesc pe străzile pe care se desfășoară șantierele mărețe ale muncipiului. Pe unde calci, pe unde te uiți, tot câte o surpriză încolăcită. O parte or fi și de la patrupedele scoase la plimbare de zălăuanii care n-au auzit că, după ce cățelul își face fireștile nevoi, vii urgent cu punguța, strângi și lași locul curat. Baiul e că și unele bipede își lasă mizeriile pe unde apucă. Unii spun că sunt aurolacii care își fac veacul pe străzi, alții spun că și muncitorii mai procedează așa, dar nu pentru că n-au bun-simț, ci pentru că toaletele portabile nu-s suficiente pe trasee. Poate facem ceva în sensul ăsta, sincer, asta ne mai lipsea. În rest, găsești tot ce vrei pe străzi, mai puțin lucruri bune, necesare, bine făcute.

# Deși marele război împotriva țânțarilor aducători de bube, molime și nopți albe, a început de ceva vreme, rezultatele se lasă așteptate. Se scarpină bieții zălăuani, plini de blânde și nervi, zi și noapte! Parcă țânțarii primesc suplimente nutritive, nu otravă! Nu știe nimeni care e cauza – imunitatea țânțarilor, lipsa de eficiență a substanțelor, trecerile sporadice ale tunurilor care împrăștie insecticidul? Faptul că vestitul avion care împrăștia insecticid n-a mai fost scos din hangar? Oare, cineva, controlează concentrația de substanță activă pusă în apă? Mersul mașinilor, seriozitatea prestatorului de servicii? O cauză, undeva, trebuie să fie! Cert este că dezinsecția în Zalău lasă foarte mult de dorit. Cât despre deratizare, pernuțele mov pe care primăria le împărțea cu generozitate zălăuanilor de pe la case, nu are sens să mai vorbim. Astfel de oferte nu mai există. Cine vrea să scape de șobolani, trebuie să scoată bănuțul din buzunar, căci vorba lui Moromete: toate e scumpe!

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. mov pe care primăria le împărțea cu generozitate zălăuanilor de pe la case,

    la bloc de ce nu se pun aceste perinute?

  2. Anonim

    se mai da cu solutie pt tintari, dar mult mai ras ! dar problema este ca primaria nu a mai sarit cu banul ! nu a platit pt tratamente kalumea, ci doar pt o substanta care isi face efectul pe loc si nu are nici un efet in timp !!! primaria a cheltui bani pe echipa de fotbal si a lui Cota si nu are bani pt prostimea care voteaza

  3. Anonim

    13:26 Ai dreptate !Ne invadeaza gazele de tot felul de parca nu ar fi deajuns spurcatul asta de covid .Avem ocazia la vot SA IESIM MASIV si sa trantim PSD ul in opozitie .Ne-am lamurit de ei din 2016 pana acum ,atat pe plan local cat si la nivel national.

Leave a Comment