RAED ARAFAT: „Un vaccin anti-COVID nu va rezolva instantaneu situaţia”

Şeful Departaentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, duminică seară, că apariţia unui vaccin anti-CIVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia. „Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, afirmă Arafat, precizând că România s-a înscris pe lista ţărilor care au compandat un eventual vaccin, informează news.ro.

„Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat, duminică seară, a Antena 3, Raed Arafat.

Acesta a precizat că România s-a înscris pe lista ţărilor care au compandat un eventual vaccin.

Potrivit sursei citate, Arafat recomandă personelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Comisia Europeană a încheiat vineri discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19.

Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul. Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor ţărilor membre ale UE, potrivit news.ro.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “RAED ARAFAT: „Un vaccin anti-COVID nu va rezolva instantaneu situaţia””

  1. anonymous

    Comunicarile celor responsabili cu gestionarea crizei epidemice ,de luni bune defileaza in mass-media cu niste platitudini verbale care nu spun nimic esential sau constructiv .Toate sunt repetitive si exprima pana la urma o documentare precara atat medical vorbind cat si statistic .Cum pot face acesti promovati aleatorii ,deveniti peste noaptea corifei ai stiintei ,anticipari evolutive cand ei nu stapanesc nici aspectul microbiologic ,nici statistic in termeni probabilistici,nici organizatoric rezultanta fiind un haos generalizat care face si va face mult rau la nivel individual si social .Societatea noastra nu mai are si persoane competente care chiar au studii sau au cercetat aceste aspecte ,mai ales ca familia de coronavirusi este cunoscuta de 60 de ani ,cu mai putine accidente mutagene ce au facilitat transmiterea interumana ,dar cu suficiente date in literatura de specialitate pentru a-i putea decripta comportamentul si evolutia .

Leave a Comment