Zvonoteca

# Tot mai mulți zălăuani se plâng că n cartierele lor, mirosurile care ies de prin canalizări au devenit insuportabile. “Nu mai putem respira! Miroase a dejecții, nici ferestrele nu le mai putem deschide, pentru a aerisi în casă!”, se plâng locuitorii din Dumbrava, Păcii, cei care stau lângă stația Meteo, pe Ioan Nechita sau Bărnuțiu. “A scos cineva vacile la păscut?”, a întrebat deunăzi, o zălăuancă, pe un popular grup de pe Facebook. “E de la canalizare!”, au lămurit-o cunoscătorii. Cu toate acestea, în mod paradoxal, alții se roagă ca și în cartierele lor să aibă probleme la… canalizare. De exemplu, locuitorii de pe Vânătorilor, spun că la ei miroase non-stop a dejecții, din două motive clare pentru ei, dar încă stranii pentru administrație: unu – dejecțiile le trec pe la poartă, de peste 15 ani și doi, pe această stradă legată de un drum național nu există canalizare. Prin urmare, doar când vor avea și ei canalizare se vor putea mândri pe grupurile de pe Facebook cum că au și ei probleme la canalizare!

# Sugerăm primăriilor din județ să pună la cale niște albume foto, cu edilii în prim plan, și în locurile cu probleme mai mici ori mai mari din comunitățile pe care le conduc. Peste tot e plin de fotografii cu realizări și împliniri mărețe, poze cu trotuare, piste de biciclete, fântâni, locuri de joacă. Nimeni n-a văzut însă, vreodată, un edil având în spatele său un cadru cu probleme. O gropiță, o băltoacă, un drum făcut praf. O bordură prpbușită, un pavaj denivelat. Un semn că da, suntem și aici, vedem problemele, pe cele care țin de noi ni le asumăm și promitem că vom lua măsuri. Niciodată nu-i prea târziu ca printre zeci de împăunări, să le arăți oamenilor că da, sunt și probleme pe care le vezi, le cunoști și mai ales le… recunoști.

3 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. x

    Il asteptam pe Ciunt sa deblocheze canalizarile…..ca doar nu guvernul le-a blocat, nu?

  2. Anonim

    Da ce ziceți despre cetătenii de pe Crasnei care și acum au cai, porci, vaci? Alea sunt permise pt a nu fi sovini?

  3. Anonim

    Cine se ocupă de capacele de la gurile de canal,cand trec peste ele masinile fac un zgomot infernal,aude cineva de la citadin.

Leave a Comment