Cum să faci o schimbare în viața profesională?

Șansele pentru a găsi un job bun în ziua de azi nu sunt mari, dar dacă ești o persoană calificată, pozitivă și ambițioasă poți lupta împotriva obstacolelor. Află în cele de mai jos câteva sfaturi de la specialiști, care te pot ajuta să faci o schimbare în viața profesională și să-ți restabilești echilibrul financiar.

În acest an, mulți oameni și-au pierdut locul de muncă și foarte mulți trăiesc cu stresul zilei de mâine, din cauza faptului că încă se anunță concedieri în masă. Experiența acumulată în timp și nivelul opresiv al șomajului i-a călit pe oameni și i-a făcut și mai hotărâți să aplice alte metode prin care să obțină un loc de muncă neapărat.

Sfaturi pentru a obține un job

În primul rând pentru a avea succes la interviu trebuie să ai un CV bun și nu unul mediocru. Învață să-ți faci un CV impecabil și o scrisoare de intenție. Pentru a avea și mai mult succes, ar fi bine să ai și recomandări pozitive de la ultimul loc de muncă.

De asemenea, trebuie să știi câteva lucruri despre companie, pentru că dacă ești întrebat și nu știi absolut nimic, nu va fi bine. Este ca și cum nu ai avea niciun minim de respect pentru companie.

Foarte important este să te concentrezi pe aspecte importante în legătură cu locul de muncă, pe ceea ce vrea compania și pe ceea ce caută. Dacă nu ții cont de acest punct vital, degeaba mai vii la interviu. Ca să ai succes trebuie să-ți prezinți abilitățile și caracteristicile de personalitate adecvate nevoilor companiei. De asemenea și studiile trebuie să fie potrivite postului respectiv.

Nu ezita să fii deschis, sociabil, volubil, zâmbitor. Dacă vei avea o atitudine negativă la interviu, vei face o impresie rea și rezultatul nu va fi cel dorit. Puțin curaj și entuziasm nu strică, poți juca și teatru dacă este cazul, numai să nu te descurajezi și să nu dai impresia că ești un om depresiv. În ciuda problemelor pe care le ai, trebuie să arăți că ești puternic și capabil să faci față provocărilor. Chiar dacă șomajul te-a afectat negativ și te-a făcut să ai o gândire nepotrivită, exacerbată, totuși ține minte că asta nu îți va servi la nimic. Ignoră gândurile negative și vocea critică și îndoielnică și încearcă să fii un om mai pozitiv, care nu se lasă bătut și care continuă să facă tot posibilul să obțină un loc de muncă bine plătit.

În ziua de azi nu se caută oameni perfecți, ci mai degrabă oameni ambițioși, care au puterea de a rămâne pozitivi și de a lupta să-și atingă scopurile. Prin urmare, este momentul să-ți demonstrezi entuziasmul pentru post, indiferent dacă vorbești cu angajatorul prin telefon sau ai o întâlnire cu el, la sediul companiei. Uită de supărare, durere și frustrare și arată că ești interesat într-o manieră pozitivă de job.

Atitudinea ta pozitivă va fi observată imediat, atmosfera creată va fi mai plăcută, iar discuția mai interesantă. Angajatorul va fi curios să afle mai multe aspecte despre tine și de aceea îți va pune o serie de întrebări.

Arată că ești un bun candidat și că acest post ți se potrivește perfect. Spune mai multe lucruri despre tine pentru a te pune în valoare, fii transparent mai ales când vine vorba de abilități și nu uita să te lauzi cu pregătirea profesională.

Trebuie să ai încredere în tine, să fii convins că dacă ai lucrat în trecut, vei putea găsi un job și vei lucra și de acum înainte. Chiar dacă ești nou pe piața muncii, trebuie să crezi în tine, în șansă, că va fi cineva care va aprecia pregătirea ta și abilitățile tale și te va angaja.

Mai presus de toate, când mergi la un interviu, contează să ai experiență, dacă vrei să obții postul dorit. Doar dacă te angajezi la un studio videochat București, ca „model cam”, nu contează experiența. Aici și fără experiență vei putea avea un program bun, mulți bani și alte beneficii.

În alte domenii însă, lipsa pregătirii poate fi un motiv să-ți fie respins CV-ul din prima, și probabil nici nu vei mai fi chemat la un interviu.

Nu te descuraja niciodată în viață. Dacă continui să cauți, la un moment dat va apărea o oportunitate de a obține și locul de muncă dorit.

 

 

One Thought to “Cum să faci o schimbare în viața profesională?”

  1. Aln

    Se pare că domnișoara din imaginea postata in articol a reușit, ce naiba, doar e cu cafeaua în mana …ha ha

Leave a Comment