Zvonoteca

# Un lider local anunță electoratul despre modernizarea și extinderea rețelei de drumuri forestiere din municipiu. În anunț – un spot de tăți banii – omul explică la fața locului până îi obosesc mâinile cum se va face lucrătura. Echipat corespunzător, la patru ace, pentru că cizmele le-a uitat în birou: ‘’Tronsonul se bifurcă și o ie în stânga, în spatele poligonului de pe strada X. Sigur, că pe acest tronson „s-a executat lucrări de lărgire drum”, de așternere a straturilor de pietriș și macadam, de cilindrare a acestor straturi. S-a executat, de asemenea (“s-a”, că e sub 50) rigole de scurgere a apelor pluviale, podețe longitudinale transversale, s-au executat diverși parapeți de sprijin și la această dată se poate circula foarte, foarte bine. (…). La finalul proiectului, ne propunem să marcăm acest drum, să punem indicatoare, cum e și normal, pă el și chiar să stabilim trasee turistice’’. Când alesul e gospodar, chiar nu mai contează micile derapaje. Măcar să fie vorba doar despre mici greșeli de exprimare, la recepția acestor lucrări!

# Un cetățean căuta în disperare, joi pe la doi, una dintre cele patru stații de încărcare electrică din oraș. Având mașină bună, nouă, omul nostru a vrut să facă și el “plinul” cu niscaiva curent electric, ca să poată circula, conform producătorului. A orbecăit șoferul din poveste pe la Sala Sporturilor, a revenit către centru, în spatele Sfatului, că cică acolo știa el că sunt amplasate stațiile. A citit asta în gazetă, sub formă de comunicate transmise de administratorii orașului, dar asta prin 2018 și nici prin cap nu i-a trecut că de atunci, de doi ani, nu s-a făcut nimic. Supărat, ca să se răcorească a vrut să facă o plimbare pe Centura ocolitoare a Zalăului, tronsonul II, aia la care de vreo zece ani se tot lucră dar… stupoare, ia centura de unde nu-i! …Și așa mai departe.

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    este vorba despre un proiecte pe fonduri europene , Drumuri forestiere !! de fapt s-a mascat un proiect in altul, ca sa prinda finantare ! important, este sa fie facut cum trebuie si sa fie de utilitate la toata lumea si nu doar la acel gospodar (si altii cal el) care au cumparat terenuri in zona !

  2. Anonim

    si eu o incrc tot de la priza, dar peste noapte in garaj ! caci daca stai du PSD, astia nu fac nimic daca nu pot sa fure batar o galeata de current si ei !

Leave a Comment