Zvonoteca

# Oamenii legii, adicătelea cei din structurile de intervenție, se plimbă „liștiniți” în timpul programului, în grupuri de peste cinci persoane. Fără măști, fără mănuși, grupați în formație și îmbarcați în dusteruri, patrulează pe străzile orașului. Și cum la noi, la români, pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese, obosiți de atâta muncă, mai fac și câte un popas hăpt în capătul unei străzi. Înainte de pandemie, zona era un furnicar: agitată, plină de tineret nonconformist, muzică la maximum, țigări rulate cu de toate etc. Se știe, că doar riveranii au parte de asta seară de seară! Apropos, că ne-am luat cu strada -prevederile legale din ordonațele militare sunt numai pentru muritorii de rând? Întrebăm numa’…

# Mult mai mint ăștia de pe la București, mint de îngheață apele în plin debut al verii. Anunțat cu surle si trâmbițe, în urmă cu o lună, după ce două luni a lipsit cu desăvârșire din farmacii, medicamentul care îi ține în viață pe bolnavii care suferă de afecțiuni tiroidiene caută pe mai departe ca niște zombie, fără urmă de succes, prețiosul medicament, prin farmacii. Ia-l de unde nu-i. Un pensionar a fost ieri în pragul unui AVC, certându-se cu o farmacistă din centru: – Păi au anuțat acum o lună că vor aduce medicamentul, unde e, că murim, nu mai rezistăm?!”. Asta e, domnule pensionar. Probabil că medicamentul va fi din nou pe rafturi pe când vom intra în campanie electorală. Atunci, ca prin farmec, toate vor fi posibile.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    În loc sa te bucuri ca nu îți mai stau tineri în capătul străzi și te deranjează ești bun și de comentat.. Este ceva normal sa te mai dai jos din mașină.. Muta te înapoi la bloc dacă nu îți place la casa.. Cam mari pretenții..

Leave a Comment