Zvonoteca

# Înscrierea copiilor la școală se va schimba complet. Alegerea învățătoarelor sau cozile la Evidența Populației pentru vizele de flotant care te ajutau să-ți înscrii copilul într-o școală mai bună vor fi de domeniul trecutului. Toate acestea… în Capitală, deocamdată, printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, care a decis ca înscrierile la clasa pregătitoare să se facă în mod aleatoriu ori prin distribuirea in ordine alfabetică a copiilor pe clase sau prin tragere la sorți. De asemenea, potrivit ISMB, și repartizarea învățătoarelor se va face tot prin tragere la sorți, ca să se termine cu „favoritismele” și discriminarea și pe acest segment. N-ar fi rău ca onoratul Inspectorat Județean Sălaj să studieze acest proiect și să constate dacă este cazul să-l aplice și la noi cunoscută fiind, de decenii, această mini-mafie a alegerii școlilor și profesorilor după criterii care n-au nicio legătură cu legalitatea.

# Vești bune pentru pădurile noastre! Cică mafia lemnului începe, cu pași mărunți, dar siguri, să fie destructurată; cel puțin în Sălaj se observă deja primele acțiuni concrete, ferme! Doi căruțași, vai de steaua lor, care transportau trei găteje și patru crengi, au fost aspru sancționați de autorități pe motiv că nu aveau acte pe „lemnul” transportat. Asta da, captură! Adică… închizi ochii când trec, în șir, camioanele ce transportă zeci de tone de lemn, camioane sau basculante care merg Sfântul Duh știe unde și în baza căror acte, apoi mai poposesc și pe la sate, prin curțile țăranilor, și dai amendă pentru trei „lețe” și patru bețe? Vorba celebrului personaj caragialian, Pristanda: „Curat murdar!”

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Am vazut si eu acel comunicat MAI cu amenda pentru ” hotii” de lemn. Nu uitati si de mafia pescarilor , cu confiscari de undițe si canciocuri! Extrem de periculosi! ???

Leave a Comment