Zvonoteca

# Unii zălăuani suferă de o boală incurabilă. Gravă și contagioasă: nesimțirea. Cetățenii care suferă de pe urma gunoaielor aruncate iresponsabil, mai ales a deșeurilor casnice, de dimensiuni mari. Continuă așadar aruncatul cu canapele mâncate de careți, fotolii dezmembrate, mașini de spălat și tradiționalii saci cu moloz și pereți făcuți bucăți, acâte 100 kg fiecare, toate depuse noaptea, ca hoții, la centrele de colectare a deșeurilor. Totul pică, evident, pe nevinovații de la societatea de salubritate. Am spus în nenumărate rânduri și repetăm pentru cei care nu pricep în ruptul capului: Societatea Brantner NU are obligația să ridice aceste deșeuri pentru că nu există stipulat în contractul semnat cu municipalitatea acest lucru! Angajații nu sunt obligați să își rupă spinarea, în primul rând, pentru a ridica ceea ce zălăuanul nesimțit aruncă fără să se gândească că acel deșeu va rămâne acolo, sub ferestrele cetățenilor nevinovați. Cu toate acestea, benevol, cei de la societatea de salubritate vin, resemnați, și ridică aceste deșeuri uriașe, pe banii lor, cu mașinile lor, cu spinarea lor. Cât va mai dura până când vom reuși, unii dintre noi, să pricepem că nu trăim la cort, că suferim cu toții, deopotrivă, că orașul nostru arată urât, la fel de urât precum e caracterul celor care fac aceste “nefăcute” aproape zilnic?

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  In sfârșit un articol care spune adevărul și nu critică firma de colectare. Felicitări și la mai multe articole de acest fel!!! Atenție și la parcările ilegale făcute în fața containerelor.

 2. Anonim

  Sa se pună camere și sa se ia masuri. Dar și împotriva scormonitorilor

 3. Anonim

  pe nesimtiti ii poti taxa, dar pe tigani NU !!
  solutia este ca toate punctele de colectare sa fie subterane ! supravegheate video !! si la fel cum un nesimtiti isi adduce mobile si ghips cartonul din baie, tot asa sa fie sanctionati si cei care isi aduc resturile vegetale de la case la punctele de colectare a gunoiului de la blocuri ! cand vad ca unul cu casa de 200 – 300 de mii euro cel putin, cu Mercedes de 50-100 de mii de euro, vine noaptea ca si hotii si iti infunda toberoanele subterane cu resturi vegetale, iarba , crengi si alte mizerii de la el din curte, de ce sa nu il taxezi exemplar pe individ, caci el are de unde sa plateasca 1500 -3000 de lei amenda !!!
  domnia si prostie intodeauna au fost platite !! no aici sa-l vad pe Ciunt ca are curaj sa ia atitudine ! stiu ca Balajel ar da in ei, dar cum nici politia locala nu are voie sa faca ceva, asa sta si Balajel linistit pe scaunul lui, multumita lui Ciunt, un fricos care nu are sange sa ia o decizie care sa-l poata afecta pe el

Leave a Comment