Zvonoteca

# Cică amu’ o săptămână, la Zălau, a poposit o orchestră de la Cluj. N-a venit așa, de capul ei, ci la invitația unor oameni de seamă: erudiți, speciali, crescuți în mediul academic, care știu cu adevărat ce-i cultura, încă din vremea prunciei. Concertul a avut loc vineri – 13, în zi de lucru, pe la amiază, iar intrarea a fost doar pe bază de invitație. Cine a avut invitație de la organizatori, a avut acces în sală. Baiu-i că “plebea”, ce-i care habar n-au ce-i cultura, n-a putut ajunge la concert nici dacă plăteau. Mai bine a rămas sala jumate goală. Între parlamentari, edili, șefi de birouri și alte personalități citadine, aduși cu arcanul, că așa se practică, chiar n-au avut loc și muritorii de rând? Măcar așa să vadă și ei ce-i aia filarmonică. Jeaba, cu toată strădania, methnele unora rămân pe veci metehne! Când ai clasă, ai rasă! Când n-ai, poți aduce la oraș și Lacul Lebedelor de la Teatrul Balșoi, mulți își vor lua cu ei costumele de baie, nu fracul și jobenul.

# Polițiștii locali vor primi, prin decizia consilierilor municipali, bănuți în plus la norma de hrană. E lege, deci nu se discută, ci se execută. Nu-i rău, că doar și ei sunt
oameni și au nevoie de un stomac plin înainte de apucatul de treabă cel de toate zilele și nopțile. Noroc că-s puțini, iar gaura în bujet n-a fi prea mare. Că în rest, de lucru e, har Domnului, mult și permanent.

Alte articole

Leave a Comment