Zvonoteca

# Zălăuanii care dețin garaje pe strada Alimpiu Barbulovici din cartierul Dumbrava II nu-și mai pot scoate mașinile din garaje din cauza celor abandonate fix în ușa garajelor lor. Unul dintre proprietari a fost în imposibilitatea de a ieși cu mașina, sâmbătă, pentru a ajunge la spital într-o urgență medicală, pentru că o rablă zace fix în ușa garajului de peste o lună. Autoturismul este un mod cert abandonat, având retrovizoarele sparte, iar anvelopele pe jante. “Nu știm ce să mai facem, nimeni nu ia măsuri. Unul dintre proprietarii de garaj a îndrăznit să-i atragă atenția unuia dintre proprietarii auto abandonat, iar a doua zi și-a găsit autoturismul cu oglinda ruptă și murdar de fecale. Parcă trăim în junglă nu mai există nici respect și nici legi. Unde să ne mai ducem, nimeni nu ne bagă în seamă!” a spus revoltat proprietarul de garaj. Situația din Dumbrava II nu este singulară. În Brădet, lângă blocul N6, în vecinătatea punctului termic, trei autoturisme abandonate zac pe marginea drumului, la rând, de peste doi ani. Iar acestea sunt doar câteva cazuri. Nimeni nu face nimic, dar dacă ai întârziat o zi cu plata taxelor și impozitelor, Primăria îți trimite poprirea prin poștă, că atât știe să facă pentru cetățeni.

# Se lucră în Zalău mai ceva ca în perioada de glorie. Cantitatea e cea care contează, calitatea lasă de dorit! Căruțe de bani pe lucrări de doi parai. Până când, nimeni nu știe. Despre termenele de finalizare, prelungiri peste prelungiri, nici cei care se împăunează cu marile lor realizări nu mai știu. Una zic, alta fac. În ritmul asta credibilitatea se pierde. Decât laudă în avans, mai bine succes cu întârziere.

11 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Cine sa-i traga la raspundere? ciuntu veterinaru ajuns primar?

  1. Anonim

   Tot inainte de asta ar trebui DEMOLATE TOATE GARAJELE DIN ZALAU DE PE DOMENIUL PUBLIC !!! si poate si alte constructii care nu isi au rostul ! unele construite illegal sau utilizate illegal, in alte scopuri decat cele declarate: ateliere de reparatii auto, reparatii incaltaminte, tamplarie, magazine alimnetare, depozite de mobile, de muraturi, de gunoaie, etc.
   – toate locurile de parcare din oras, cele de pe domeniul public sa fie cu plata la ora !!! nu ar strica sa exista 2 planuri tarifare in oras, in functie de zona si de asemeni si abonamentele sa fie pe tipuri de parcari ! 0.5 euro/ora in zone rezidentiale si 1-1.5 euro/ora in centrul orasului, iar abonamentele sa fie 100 euro si 200 de euro pe an, sau si mai mari ! bani de masini avem, deci ne permitem si luxul de a le parca oriunde !!
   – parcarile de resedinta sa fie desfintate sau sa fie doar pe perioada noptii si cu tarif de minim un abonament pe un an ca si la parcarile cu ora ! asta daca vrei sa ai un loc doar al tau si numai al tau ! domnia si prostia trebuiesc platite ! daca este copertina, atunci sa se dubleze tariful ! la un garaj se plateste peste 2000 de lei pe an impozit, atunci cam asa ar trebui sa fie si pe taxele pt o copertina care sa fie doar a ta, pe timpul noptii ? !!! ziua, de la 07 -18 sa fie cu plata la ora !!
   – sa se dubleze/tripleze impozitele pentru a doua si a treia masina intr-o familie !!! trebuie descurajat obiceiul de a avea 2-3 masini la o familie !!
   – SI CEL MAI IMPORTANT AR FI SA SE DUBLEZE/TRIPLEZE SANCTIUNILE, AMENZILE !!! si politia local sa isi faca treaba pentru care a fost ionfintata si sa nu mai fie un simplu spectator, la ordinele primarului,!!!

   1. Anonim

    primarul Ciunt este un papagal ! nu are curaj nici sa tina o strada curate fara masini ! doar pentru dancila a reusit sa tina traficul sub control ! si acuma avand la sispozitie toata politia local si toata politia Municipala, ubde ginerele lui este adjunct
    ex. Str. Closca – un exemplu de lucrare executata haotic si un rezultat pe masura !
    masini parcate haotic ! parinci cu copii mici care circula pe carosabil ! porti blocate la riverani !
    alt ex: str. 22 Dece,brie !! aici este monumentala nesimtirea si nepasarea primariei si a soferilor ! ziua nu poti circula de ooc pe trotuoare, doar noapte mai ai o sansa sa ai loc de masinile parcate pe trotuoare
    ce face primary ??? NIMIC !! ce face politia local? asteapta unda verde de la primarul Ciunt ! caci nu ai voie sa misti nimic daca nu ai unda verde de la primar ! caci primarul e seful politiei locale ! Ciunt si vicele Balajel sunt cei care COORDONEAZA si AVIZEAZA actiovitatea politiei locale. !!
    vedeti zona de la inspectoratul Scolar- nimic !! tot timpul este un nesimtit parcat si asta sub nasul primariei !
    vedeti statia de autobus din spatele primariei ! tot timpul sunt masini parcate in ea si sunt chiar sub geamurile primariei !

  2. Anonim

   pe ciunt il doare in patina ! el locuiete la conacul lui din Criseni ! si asta de mai bine de 10 ani !!!
   el circula de 15-20 de ani doar cu masina de institutie ! cu sofer la dispozitie ! el nu are grija parcarii, nu are grija alimentarii cu combustibil, el nu stie ce inseamna sa repair o masina, sa platesti asigurare si impozit pe ea !!
   deci de ce I-ar pasa?
   Iar Politia locala nu poate deact sa identifice proprietarul si sa-i dea o amenda ! asta daca au voie de la mai marele din primarie CIUNT !
   mai nou, Politia locala a devenit doar o simpla unealta in mana lui Ciunt ! iar daca mai pui la socoteala ultimele angajari din politia locala, cele din ultimi 3 ani, vezi ca s-a trasformat intr-o firma de casa a PSDului !

 2. In schimb altii nu au unde parca

  Ca cei cu garaje isi tin muraturile in garaj si parcheaza pe locuri, care, in mod normal, ar trebui sa fie ocupate de cei fara garaj.

  1. desfintarea locurilor de parcare de resedinta!! cel putin pe timpul zilei. Sa fie toate parcarile din oras cu plata si sa nu mai fie altii favorizati !

   in zona Stadion, la blocul lui Balajel, viceprimarul Zalaului, au fost amenajate zeci de locuri de parcare ! pana aici e bine, cu o mica exceptie !!
   NU AU FOST DEMOLATE TOATE GARAJELE DIN ZONA, DOAR A UNORA MAI PUITIN NOROCOSI !! nu este asa nenea vice Balajel ? cum a scapat garajul tau si la 2 vecini ai reusit sa le demolezi garajele !!!?!!! stiind bine ca mai bine de jumatate nu sunt folosite la garat masini !!???!?!
   Acuma incepe partea frumoasa !! Au fost amenajate 2 tipuri de parcari:
   – parcari pentru fraieri, cu plata, cu tonomat de taxare la ora (cum este si normal) si
   – parcari pentru smecheri, cei favorizati de soarta, care au avut norocul sa-si reserve locuri de parcare de RESEDINTA la doar 12 lei pe luna !!! 12 lei pe luna ????
   adica 3 ore cat platesc eu sa parches masina pe un loc invecinat cu el?
   si problema este ca si-au montat acele blocatoare, bari de metal si nimeni nu mai poate folosi acel lor de parcare, finca unul a dat 12 lei pe luna sa fie doar al lui
   alti dau 2-4 lei pe ora si unii dau 12 lei pe luna !!!!!
   este legal sa construieti, sa montezi acele sisteme de blocare pe domeniul public?
   acuma parcarea de la Unicarm – Stadion este goala, ceea cu taxa si de asemeni, si locurile rezervat sunt goale, caci sunt blocate cu acele system de blocare !!
   poate ne explica primarul Ciunt, care de 15-20 de ani circula cu sofer si masina de institutie ! sau poate viceprimarul balajel care si el are la dispozitie masina de institutie si o poate lasa unde vrea el, caci stie bine ca pe el nu il amendeaza nimeni !!
   ce politist poate sa mendeze masina primariei, ceea cu care circula primarul Ciunt sau/si viceprimarul balajel? politia locala nu o face caci Ciunt si balajel ii conduc, iar politia municipal nu o face caci ginerele lui Ciunt este adjunctul politiiei

 3. Pe cel cu masina vandalizata il saftuiesc sincer

  Sa faca plangere penala la Politie, pentru distrugere…Si eu m-am cam saturat de neamprostia fara margini a
  unora.

  1. Anonim

   la Politie? adica la ginerele lui Ciunt? si ce crede ca o sa resolve? NIMIC !
   suntem in jungla ! in lumea gandita de PSD, unde fraierii o sa plateasca pentru toti smecherii si excrocii !
   dar daca tot vrea sa scape de ele si are carlig la masina, nu trebuie decat sa lege un cablu de ele, de o roata sa zicem , si sa le traga in drum ! de acolo se vor ocuopa cei de la Citadin / transurbis / politia locala / politia municipala etc, oricum nu mai conteaza !!!

   1. sa le ridice primaria, cu cei de la transurbis / Citadin !! paza o asigura politia locala- dar aci trebuie vointa si Ciunt nu prea are asa ceva

    dar , inainte sa ridici masini, ar trebui o campanie de “sensibilizare” a conducatorilor auto!
    adica date somatii !! somatii la greu, cu o evidenta a celor somatii ! dupa 2-3 somatii primite, urmatoarele sa fie amenzi !!!
    dupa o asemenea campanie de 3-6 luni, sa incepi sa ridici masini !
    dar nu o sa fie nimic din toate astea ! cel putin pe acest mandate al primarului !

 4. Cantitatea e cea care contează, calitatea lasă de dorit! Căruțe de bani pe lucrări de doi parai.

  correct ! lucrari facute dupa mintea lui balajel si dupa banii lui Ciunt 🙂

 5. Anonim

  Strada Alimpiu Barbulovici nu cumva e in D-va Nord?! Ca eu asa zic…

Leave a Comment