Păpușile Muppets pregătesc asaltul final

Practic, suntem deja pe ultima 100 de metri din campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din 10 noiembrie. De fapt, au mai rămas doar patru zile din această campanie. Cu toate acestea însă, dacă n-aș fi văzut cele câteva reclame de pe site-urile de socializare sau de pe cele ale câtorva ziare online pe care le urmăresc ori de prin publicaţiile care încă se mai tipăresc, parcă n-aș fi zis că suntem pe finalul unei campanii pentru prezidențiale.  În afara câtorva declaraţii ale principalilor candidaţi, înseosebi ale celor cu șanse să acceadă în turul doi, văd că se mai publică – din când în când – câte un sondaj mai mult sau mai puţin credibil, mai mult sau mai puțin relevant. Ne lipsesc în schimb, cel mai mult în această campanie, dezbaterile între candidaţi. Din când în când, mai apare câte un candidat izolat prin nu știu ce televiziune „de casă”, ce răspune la întrebări de genul „nu-i așa că?”, lăsat să spună în general ce-i trece prin cap, fără a fi deranjat de moderatorii emisiunilor. Însă, așa cum spuneam, dezbaterile reale între candidaţi lipsesc cu desăvârşire. Evident, ei se mai contrează din când în când, de la distanță, prin afirmații tendențioase sau mincinoase, prin intermediul presei, însă e prea puțin pentru ce ne dorim. Așadar, în lipsa unor întâlniri directe, unde să se privească ochi în ochi, unde să aflăm opiniile lor legate de problemele cu care se confruntă astăzi societatea, să explice în direct românilor programul lor de preşedinte, în cel mai bun caz, aspiranţii la funcţia supremă în stat sunt doar niște păpuși Muppets. Niște fețe străvezii, ce nu străbat sticla monitorului și care, oricum, nu ne spun mare lucru.

Până la urmă, cel mai mult mi-aș fi dorit să o ascult pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD, vorbind liber și „fluent” limba română. Mi-aș fi dorit să nu o văd cu nicio foaie în față, fără ceva pregătit minuțios de consilierii săi, scoasă din sărite de întrebarea unui contracandidat, cum ar fi Theodor Paleologu, de exemplu. Mi-aș fi dorit să o aud dând explicații despre deficitul bugetar, despre starea diasporei, despre împrumuturile exorbitante făcute de guvernul său, despre cum a așezat-o infractorul Dragnea în fruntea Executivului, despre sutele de kilometri de autostradă dați în fololsință în ultimii ani, despre… Și, da, mi-ar mai fi plăcut să-l aud pe Dan Barna vorbind despre dezvăluirile făcute de către cei de la Rise Project, pe Mircea Diaconu arătându-ne cum e să-ți bagi în buzunare salariul de europarlamentar fără să miști un deget, pe Theodor Paleologu explicându-ne viziunea sa asupra unei Românii „erudite” sau pe pe Klaus Iohannis „desenându-ne” miracolul prin care a reușit să se reactiveze doar în ultimul an și jumătate de mandat, din cei cinci pe care i-a petrecut la Cotroceni.

Sigur, la ora aceasta, eu știu foarte bine cu cine am să votez. Însă ceilalți români, ceilalți oameni cu posibilități reduse de acces la informațiile reale, românii nehotărâți sau dezinformați, ei cu cine vor vota duminică?

 

9 Thoughts to “Păpușile Muppets pregătesc asaltul final”

 1. Ion

  Olivian, rolul tau de jurnalist este sa indrumi,sa educi. Spune-le celor care citesc macar presa concluziile tale ca sa le duca mai departe la cei care nu citesc nimic. Pentru ei este important sa aiba un argument gen: „Asa scrie la ziar”!

 2. I.C.

  Dar nu e nici o enigmă: „cetățeanul turmentat” nu se va mai întreba, va vota cu cine l-a îmbătat. Cît despre impostoarea analfabetă, ducă-se învîrtindu-se!

 3. Anonim

  votez criminalul ghita pop, securistul tibi marc, betivanul ionel ciunt, lebenitarul liviu balint

 4. Anonim

  Din pacate , Romania nu a scapat de cea mai mare catastrofa pe timp de pace , care o constituie prestatia politrukului Werner , cetatean de origine germana , care in 5 ani de mandat N-A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI/ROMANIA , ci doar a huzurit , mai ceva ca un faraon , pe spinarea bietilor romani . Din pacate , viitorul suna sinistru , caci toata vanzoleala asta cu asa zisele alegeri prezidentiale e doar vorba Eclesiastului „Totul este desertaciune si goana dupa vant ” ! Cred ca indiferent ce vor vota romanii in 10/24.11. 2019 , mafia interna/externa , in speta sistemul securisto-mafiot si serviciile secrete , il vor ” alege” tot pe politrukul Werner , „capo di tutti capi” din Romania !!

 5. Ioan

  Si eu m-am hotarat cu cine NU VOTEZ , cu poltrukul Werner , asa zisul „sef al statului”(instiutie inexistenta in Constitutia Romaniei ) , care in 5 ani de mandat N-A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI/ROMANIA , ci doar a huzurit mai ceva ca un faraon ,pe spinarea bietilor romani !! Mai bine votez cu Kelemen Hunor !!

 6. Anonim

  Mai Ioane si cel cu politrukul Werner .Din pacate sunteti aceeasi postaci rosii bugetari care zi de zi veniti cu aceeasi placa stricata marca psdracnea.Votai cu Veorica voastra insa majoritatea acestui popor nu se mai lasa prostit de manipularile si minciunile voastre pesediste si drept urmare vom trimite ,prin vot ,Psd-ul la groapa de gunoi a istoriei.

 7. Anonim

  13 33 si 13 39 ,unul si acelasi Ion ,propagandist si manipulator pesedist.Te scremi degeaba ca nu va baga nimeni in seama dupa dezastrul national pe care l-ati facut din 2016 incoace.

 8. Anonim

  Ioane ! voteaza cu idolul tau Veorica de Videle ca noi ceilalti ,majoritatea acestui popor vom vota IOHANNIS.

 9. Anonim

  @13:39 Să nu-ți calci cuvîntul, să nu te dea afară, votează Proasta României (ai observat că am scris fără ghilimele)

Leave a Comment