Zvonotecă

# Afișe lipite prin tot Zalăul (lăsăm la o parte aspectul ilegal al acestor activități) anunță tinerii că școlile pe modelul celor profesionale pregătesc în zeci de domenii de activitate. Asistenți, manichiuriste, bucătari etc, cu mențiunea mare și scrisă cu roșu la final că “se oferă posibilitatea” de a lucra în diverse țări europene, excepție România, of course. “Meriți un viitor mai bun!”, e sloganul lățit pe unul dintre anunțuri, prin terminatele autobuze zălăuane. Desigur, nimic greșit. Cu toții merităm un viitor mai bun și dacă se poate, nu aici, între eternele relicve comuniste cârpăcite, botezate investiții și șulfele bătrâne care ne tot conduc prin rotație. Mergeți la școală dacă încă sunteți tineri și plecați cât mai aveți, încă timp. Aici, supermarketul îți dă 300 de eruo pe o lună de cârcă, cu weekendul la muncă inclus, iar patronatul mare îți flutură în nas vreo 400 ca să sclavagești până te ia cu Ambulanța de pe secție. La buget nu mai prea sunt locuri, doar dacă aveți calitatea de nepot, amantă ori ginere de cine trăbă, eventual.

# Lăudabilă acţiunea celor care se ocupă cu împănatul și ornatul oraşului, evident și cu împăunarea de după venită pe cale de consecință. La 29 de grade şi la oră de vârf, lucrătorii mânaţi şi adunaţi, întindeau zilele astea ghirlande cu fulgi de zăpadă şi turţuri topitori pe bulivar. La Zalău se respectă zicala aia cu omul gospodar, care îşi face vara sanie şi iarna car. Se vede că prosperitatea e la ea acasă, aici la Zalău, în orice anotimp! Numai cine nu vrea să vadă face pe orbul. Hai,Crăciun Fericit, să fim sănătoși și la țurțuri groși!

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    Introducerea ideii ca se ofera posibilitatea de
    munca bine platita in strainatate , si indemnul de a invata , pana mai ai timp , bineinteles si comparatia cu veniturile mai mari in strainatate inlatura oare ideea ca poti fi sclav si acolo ??? De ce nu ar fi mai usor ca in comert companiile straine sa asigure muncitorilor ROMANI salarii egale peste tot???? de ce se face afirmatia ca nu mai sunt locuri la buget ? ma tem ca zvonul face parte din jocuri politice MURDAREEEEEE

  2. La buget nu mai prea sunt locuri, doar dacă aveți calitatea de nepot, amantă ori ginere de cine trăbă, eventual.

    no da astia nu sunt oameni? oamenii nostri, ai PSDului? ce aveti cu ei? si ei trebuie sa traiasca BINE ! Mai BINE decat voi, caci noi, astialalti oamnei, noi suntem PSDisti, noi meritam mai mult ! caci datorita noua a PSDistilor, aveti voi ce pune pe masa ! noi v-am marit salariile, noi v-am marit pensile ! multumita noua !

Leave a Comment