Zvonotecă

# Slabă producția pe amenzi aplicate de inspectorii municipalității și polițiști, celor care ne fac orașul de râs, ne murdăresc nu doar cartea de vizită, cât mai ales traiul oricum pătat de tot soiul de lucruri urâte. Cei care aruncă gunoaie peste gunoaie pe mai departe exact unde văd un pic de spațiu verde sau vreun spate de bloc, stau în continuare liniștiți pentru că amenzile au fost mărite doar pe hârtiile consilierilor locali, nu și pe procesele verbale. Ce trebuie să facem să reușim să stopăm acest fenomen care ne aruncă în groapa civilizației și ne lasă acolo să bocim după vremuri mai bune? Sumele sunt mici, amenzile oricum nu se plătesc, camerele de luat vederi sunt puse pe post de bibelouri urbanistice, în concluzie, ne dovedim pe mai departe neputința. Dincolo de aceasta, rămâne la fel de problematică lipsa totală de educație, nesimțirea unor oameni care nu realizează că trăiesc într-o comunitate care se vrea a fi civilizată și nu la marginea vreunei gropi de gunoi.

# A intrat în vigoare de câteva zile una dintre cele mai așteptate prevederi ale Codului Rutier, cea referitoare la folosirea telefonului fără dispozitiv hands free, la volan. La Zalău nu prea e durere mare la bască și nici păs, se vorbește într-o veselie la telefon în timpul șofatului, se butonează, se dă cu selfie-uri, într-un cuvânt – la noi legea nu e niciodată lege! Degeaba vedem carnagii pe la TV, creieri împrăștiați pe drum, oameni schilodiți pe viață sau familii nenorocite, nu ne pasă. Nouă, ca nouă, ăstora care sfidăm până crăpăm, nu doar această prevedere legală de viață și de moarte, dar nici polițiștii nu prea dau amenzi pe segmentul ăsta, că dacă ar da câte trăbă, n-am mai vedea atâția inconțtienți care continuă să nenorocească familii stand pe Whatsapp sau Facebook în timp ce conduc!

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    apropo, sa cereti la primarie sa va dea date despre amenzile aplicate de armata de inspectori din primarie ! cate amenzi s-au dat si pe ce categorii de abateri ! sa vedeti doar pt constructii cate s-au dat si cate sunt pe cap de inspector !! poate ajunge si primarul la o concluzie si desfinteaza tot acel compartiment, daca tot nu fac nimic pentru salarii asa de mari ! sau cum se lauda, in alte cazuri, da cu ei de pamant si asteapta demisia sefilor/directorilor !!! sa vedem si aici este puternic primarul sau tace ca si pana acuma, ca si porcul in cucuruz ?
    legat de problema mentionata, trebuie sa spuneti ca acel loc ILEGAl de depozitare a gunoialor este acolo de ani de zile si primaria il accepta tacit ! acel loc este filmat de camerale video de la ARHIVA PRIMARIEI ZALAU ! acel loc este chiar sub geamurile arhivei ! sub camerele video postate pe toata arhiva ! sunt chiar la intrare in parcarea celor de la Brantner, firma care ar trebui sa pastreze curatenia in oras !

  2. La Zalău nu prea e durere mare la bască și nici păs

    pai daca politia refuza sa foloseasca si cele 5 radare fixe din oras, care ar putea „cuminti” pe multi smecheri / bizoni din traffic, de ce mai asteptam sa se lege de folosirea telefonului in traffic?
    si pe ei cine ii poate sanctiona? ei ar trebui sa fie primul exemplu , altfel cum sa poti sa ai tupeul sa mergi sa sanctionezi pe altul, cand chiar tu nu respecti legea?

Leave a Comment