Zvonotecă

# Deși fac mereu cale întoarsă cu marfa nevândută, comercianții de obiecte de îmbrăcăminte confecționate din animale moarte nu se învață minte niciodată. Ei insistă, e treaba lor, nu? Și în acest an, la kitsch-ul general numit, pompos, Zilele Zalăului, comercianții de blănuri n-au vândut nimic. Zălăuanii, mai ecologișiti ei de fel și iubitori de animale, dar și de grijă față de bugetul propriu în fața unor prețuri colosale, le-au dat țeapă acestor comercianți și i-au lăsat cu marfa nevândută. Nici alte categorii de comercianți nu au plecat mulțumiți, pentru că zălăuanii au fost mai zgârciți în acest an, când a fost vorba de aruncat cu banii aiurea. Și asta din cauza acelorași prețuri, mult prea mari pentru cantitatea și mai ales calitatea  mărfii oferite per produs. Vă mai așteptăm și anul viitor, ca să aveți de unde pleca cu mașinile pline cu marfă, înapoi cătă căși!

# Dizeuza Julia, netalentată din tălpi și până în laringe, etern abonată la șușe comunale și orășenești printre care și perimata sărbătoare Zilele Zalăului, a făcut-o de oaie din nou. Îmbătrânită de timpuri în aceleași recitaluri amatoristice, aceasta le-a tras un perdaf răsunător celor 200 de zălăuani care depuneau eforturi să o asculte. Înainte de a începe să încerce să cânte, aceasta a spus că Zalăul nici nu se compară cu municipiul ei de baștină, comparația fiind, evident, în detrimentul Zalăului. Așa o fi, nu neagă nimeni; dar oamenii nu au venit, cucoană, să-ți asculte părerile despre astfel de lucruri, ci să te asculte cum cânți. Te-au ascultat ca în fiecare an, și au plecat dezamăgiți. Rugăm autoritățile să evite astfel de invitați, pentru anii următori. Chiar trebuie să plătim mereu pentru aceleași produse expirate și de nivel profesional aproape de zero? Nu doar pentru că sunt paraleli și necoplanari cu muzica, dar literalmente, prezenți an de an, au ajuns să ne obosească. Dați banii noștri pe altceva. Pe orice altceva.

Alte articole

4 Thoughts to “Zvonotecă”

 1. cf Codului fiscal toti sunt obligati sa aiba case de marcat si nu am vazut nici una.

  Am lasat doar in curte la Liceul Teoretic, 700 – 800 lei, cu cei 4 copii avuti in „patrimoniu”.
  120 de lei la cel cu filmele 9D, o mare prostie, la care dai 20 de lei de copil pentru max 10 minute. Cu bani astia vezi un film kalumea la Cluj la un cinema beton.
  Iar la topogane gonflabile si la mingile pe apa, am lasat cel putin 600 de lei. 10 lei / 5 minute. Naspa de tot ! Dar asta e.
  p.s. ca si om rau, stie fiscul cati bani fac acestia la un asemenea eveniment? sunt fiscalizati?
  nu am vazut o casa de marcat la nici unul dintre cei la are am lasat bani, la acest eveniment. Am depasit lejer 1.000 de lei, daca mai pui la socoteala si mancarea, sucuri/apa, etc.
  si inca ceva: DOAMNE CE MULTI TIGANI AVEM !

 2. Anonim

  Mizerabile preastatiile artistice din acest an, ca si cele din anii trecuti. Amatorism, kitsch, bataie de joc pe banii zalauanilor. Absolut oribil.

 3. Luderul

  V-am spus sa boicotați zilele Zalăului este singura măsură să-i lăsăm cu ochii în soare cat despre domnul doamna care a spart banii pe tobogane și alte minuni îmi pare rău dar dumneavoastră sunteți de vină nu altcineva

 4. si unde masa este statul in toata aceasta poveste, cu toate institutiile lui stufoase?

  e prost cine da, nu cine cere 🙂
  dar daca prosti sunt destui care dau, ce masa face statul de nu ii impoziteaza, verifica pe smecherii care profita de prostia noastra ??? cand ma duc cu copii pe platou, TREBUIE sa ii las cel putin o tura cu masinutele, caci sunt parinte si ei copii,
  dar asta nu inseamna ca cei de la primarie nu trebuie sa ia o taxa pentru a inchiria acel spatiu, daca tot aduce venituri, iar fiscul sa verifice si sa taxeze aceste venituri !
  ce faceOPC -ul? dar DSP ? – sanatatea publica ei ce au facut? au verificat pe cineva.
  daca „vorbesti” cu cei responsabili, afli ca persoana XX de la finante/primarie isi poate aduce oricand nepotii sa se dea cu masinutele si nu plateste nimic !

Leave a Comment