Zvonotecă

# Vorbește lumea că singura librărie, amărâtă și pricăjită din Zalău este deja sortită execuției. Păi dacă tot au fost puse pe butuci alea din trecut, una câte una, printr-un management demn de Cascadorii Râsului al unor foste personalități politice (foste, acutale și viitoare, că la vremuri noi, vorba aia, tot noi), de ce să nu dăm cu tunul și în ultima rămasă în municipiu? Bravo, un lucru remarcabil, că doar cine dracu’ mai citește cărți în ziua de azi? Să o lichidăm și pe aia, după ce și aproape toate chioșcurile de ziare, reviste și cărticele au fost și ele aruncate în prăpastia falimentului. Astfel încât să doborâm și un record pe plan național, acela prin care vom deveni nu doar primul municipiu, ci și primul mare oraș care nu are nicio librărie. Uau, ce tare, nu? Să ni se ducă vestea cât iubim de mult cultura și cât de mult suferim din pricina inculturii tot mai acute a generațiilor pe care le lăsăm în urma noastră!

# Săptămâna viitoare începe bâlciul. E deja o tradiție ca de zilele municipiului să ne împiedicăm în centru de comercianții ce vând tot felul de kitsch-uri, de chinezării, să ne “bucurăm” de alte câteva artere rutiere blocate și așa stânse zilnic de gât, să ne călcăm pe picioare pentru doi mici și-o bere răsuflată. Nici nu vreau să mă gândesc ce mirosuri vor rămâne în urma cheflangiilor, după ce se termină damblaua. Zălăuanii ce locuiesc în centru știu foarte bine cum stau lucrurile cu sărbătoarea asta. Sau, mai bine spus, mulți dintre ei nici nu știu, pentru că aleg să plece de-acasă pentru a scăpa de calvar.

Alte articole

One Thought to “Zvonotecă”

  1. Anonim

    Nu este singura librarie! Este una si pe coltul strazii Armoniei si bulevardul Mihai Viteazul precum si la parterul bisericii romano catolice (mai sus de libraria pomenita in articol).

Leave a Comment