Zvonoteca

# Am mai semnalat, semnalăm pe mai departe, până se întâmplă ceva. Anotimpul hibernării a trecut de mult dar, cu toate acestea, poliția hibernează pe mai departe. Noapte de noapte parcurile zalăului se transformă în loc de adunare pentru specii cu care nu prea ne mândrim. Băutori profesioniști de bere la pet, mâncători de semințe demni de cartea recordurilor, urlete, răgete, sticle sparte, înjurături și chiar bătăi. Leagănele și toboganele copiilor se rup sub fundurile găliganilor care nu înțeleg că acestea sunt locuri de relaxare pentru părinți, bunici și locuri de joacă pentru cei mici. Dovada? 3 amenzi (trei!) și 6 avertismente (cu efect zero barat) aplicate în prima jumătate a acestui an, de Poliția Locală, în sectorul spațiilor și parcurilor de joacă din municipiu. Atât! Aceeași poveste și la bodegile de cartier care au transformat Zalăul într-o scenă de țigănie și manele care se repetă, de asemenea, seară de seară. În Brădet, în Dumbrava, Simion Bărnuțiu sau Păcii, urlă boxele la ceas de seară și nici picior de polițist nu trece pe acolo, să-i roage măcar pe patroni să înțeleagă că orele de liniște trebuie respectate, că oamenii merg a doua zi la muncă, copiii se odihnesc. Și că oricum ai da-o, un oraș în care răsună manelele pe la birturi arată ca o șatră în care nesimțirea și lipsa de respect pentru ceilalți cetățeni sunt călcate zi de zi în picioare. Nimeni nu face nimic. Pentru ce vă plătim, fraților?

# Sugerăm celor care se ocupă cu iluminatul public în municipiu să schimbe setările de aprindere/stingere a becurilor. Nu de alta, dar zua s-a mărit și la ora 20, când lumina, e mai ceva ca în miezu’ zilei, becurile-s aprinse. N-am avea nimic împotrivă dacă nu s-ar plăti factura din bani publici, dar totuși, ce e mult e mult. Om vedea la toamnă când s-a trece la ora de iarnă, la ce oră s-or aprinde becurile în oraș. Când nu plătești din banii tăi… hai să-ți pese?!

2 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  Poate va sesizati si voi la lucrarile efectuate de firma Citadin si nu numai. Avem exemplul prost de lucrare executata dupa urechea lui Balajel viceprimarul pe str Closca
  Povestea se repeta si pe str Crasnei si aici o sa fie prapad ! Cica Balajel a dat ordine peste ordine, de nu mai stie nimeni ce proiect trebuie executat. Apare o pista de biciclete, care la ordinele lui Balajel trece de pe o parte pe alta a drumului, fara nici o noima, o logica, cu un risc ridicat de accidente !! doar ca sa faca un cacat de bine la 2-3 persoane fizice / juridice care au sarit la cap (au dat mita) ca proiectul sa fie iarasi modificat si iarasi modificat, etc. O sa fie o strada BLOCATA la final.
  Mergeti pe stada, vedeti trotuoarele, vedeti pista de bicilete, vedeti statiile de autobus, locuri de parcare, etc, vedeti ce se intelege din lucrare. Drum incgustat la maxim, trotuoare exeutate precum valurile, iti rupi gatul daca nu esti atent la diferentele de nivel.
  O sa fie o str de caca. O sa apara iarasi anomalii cum sunt cele de pe str Closca, unde au INVENTAT parcari private in fata portilor, unde nu mai poti parca, dar nici circula pe trotuoare.
  p.s Cine raspunde legal de aceste lucrari. poate un prost, chiar daca este viceprimar sa modifice proiecte dupa cum I se scoala lui? Cei din primarie s-au tampit de tot? nimeni nu are curaj sa le zica la astia ca se fac prostii?

 2. legi facute de hoti pentru hoti = politia este o fantama, o umbra a ceea ce a fost odata

  politia locala executa ordinele primarului, apoi ale viceprimarului balajel, etc. Si uita asa au ajuns de rasul curcilor. Nu mai au voie sa intre pe anumite strazi unde au masini anumite personae, nu mai au voie sa de amenzi langa anumite localuri, unde sunt frecventate de anumite personae sau de copii acestora, nici in parcuri nu mai poti caci si acolo sunt copii de parinti bine bazati, si uite asa politia nu mai poate face nimic ! de ce? finca in primul rand nu au putere legala, responsabilii din primarie in frunte cu primarul, viceprimarii si consilierii locali NU DORESC ei ca politia sa poate face ceva ! Acele renumite HCL, hotarari de consiliu local, care ar putea da un pic de PUTERE politiei nocale nu sunt adoptate, finca nu vrea primarul si ei din subordinea lui.
  p.s. ginerele primarului a fost adjunctul politiei pe salaj si acuma este adjunctul politiei pe Zalau si nci dupa 3-4-5 ani de la receptia RADARELOR FIXE nu sunt folosite !! De ce? poate iese in fata primarul si sefii politiei si ne explica si noua DECE?

Leave a Comment