Zvonoteca

# Zălăuanii au primit, prin intermediul zvonărașului care se ocupă de aripa Brădet a municipiului, calde mulțumiri din partea tânărului care cerșește aproape zilnic în zona Biserica Sfântul Ștefan – Magazinul “Cel Mai Scump”, din municipiu. După ce și-a parcat mașina proaspăt achiziționată, un VW frumușel și deloc vechi, tânărul a declarat, cu lacrimi în ochi: „Le mulțumesc atât enoriașilor, cât și celor care nu prea au treabă cu biserica, dar contribuie cu mult suflet la îmbunățiirea situației mele financiare. Am reușit, din puținii bănuți strânși, să-mi iau o mașinuță, doar că acum aș dori să o schimb cu una model 2015 maxim 2016. Salariile au crescut, am fost informat că și sporurile au suferit modificări, doresc să le reamintesc zălăuanilor să fie un pic mai atenți atunci când oferă, cât oferă, mai precis așa ca să mă pot descurca și eu conform cu noile prețuri la bunuri. Viața e complicată și are multe aspecte, orice ajutor e bine-venit. Am încredere în zălăuani pentru că tot cu ajutorul lor am reușit să scap de corvoada mersului cu taxiul și să am și eu mașina mea!”, a spus, vizibil emoționat, tânărul. Acest bărbătoc apt de muncă, înalt ca bradul și sănătos-tun, își face veacul de vreo zece ani în cartierul Brădet, fiind recunoscut după vigilența și insistența cu care cere bani celor care îi ies în cale. Cu puțină generozitate din partea zălăuanilor, înțelegere și dragoste pentru aproapele nostru, îl putem ajuta în continuare să-și schimbe rabla din 2010 cu o mașină mai decentă, dacă se poate tot de producție nemțească. Doamne-ajută.

# Așa cum umblă vorba prin târg, marea clădire a împărăţiei administrative se va numi în viitor ” Clădire inteligentă’’. Zvononăraşul a fost luat la întrebări de cititori: ”Da’ până acum, cum a fost? Săracă cu duhu’ ?”. Stă mâţa-n coadă când aude ce denumiri pompoase se atribuie unor lucrări firești și necesare, de reparaţii, şi niscaiva dotări noi. Bine că nu i-au spus clădire cu inteligență artificială, deși ar fi sunat mai autentic.

Alte articole

4 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. symy

  Dragi ortodocsi,de ce ”’saracii’ nostrii nu cersesc si la BISERICILE POCAITILOR???…poate ca ei au bani doar pentru comunitatea lor!!!…de baut nu…de fumat nu…chefuri nu…taxe la popa nu…cui sa-i placa asa religie???…

 2. Anonim

  Mai, pe mine asta ma enerveaza la culme, asta macar are permis?, eu cred ca nu…., cum de nu.l opreste Politia. Cand si cum a obtinut permis?
  Nu trebuie sa ai liceul, sa stii sa citesti?
  Asta se tot plimba cu masina roata dupa blocuri si pune siguranta copiilor nostri in pericol.
  Alo Politia!!!! Luati masuri!!!!

 3. Anonim

  B 91 HRR este masina, as atasa si poza , dar nu pot

 4. Anonim

  E un vw bora argintiu, asta precis n.are asigurare, itp si permis

Leave a Comment