Un fost primar PSD a primit sentința definitivă: cinci ani și jumătate închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Meseșenii de Jos a fost condamnat definitiv la  pedeapsă cu închisoarea, soluția fiind pronunțată joi, de magistrații Curții de Apel Cluj. Sandu Berceanu, fost primar PSD, în vârstă  de 64 de ani, fusese condamnat în luna iunie a anului trecut, în primă instanță, la închisoare cu executare, pentru infracțiuni de corupție. După ce Judecătoria Zalău l-a condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare, fostul primar a atacat soluția la Curtea de Apel Cluj, însă magistrații clujeni au respins apelul acestuia. ” (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii B.S., T.A., S.M. şi S.R.G.(…)”, se arată în minuta ședinței din 9 mai.

Este cea de-a doua condamnare la închisoare cu executare pe care o primește fostul primar. În 2014, acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru conflict de interese în formă continuată, conflict de interese și fals intelectual, pedeapsă din care a executat o treime. În ceea ce privește condamnarea pronunțată joi, potrivit anchetatorilor, în anul 2012, când se afla la conducerea Primăriei, Sandu Berceanu a plătit integral lucrările de reabilitare a Şcolii din Meseşenii de Sus, sat aparținător comunei Meseșenii de Jos, deşi constructorul nu executase nici jumătate din investiţie, a achitat efectuarea unui studiu rămas nerealizat, de dezvoltare a comunei şi un sondaj de opinie, nici acesta realizat.

Valoarea prejudiciului cauzat depăşea 300.000 de lei. Fostul edil a fost trimis în judecată în anul 2017. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte cinci persoane, respectiv administratori de firme şi fostul director al şcolii din comună, care au primit condamnări cu suspendare, cu excepția celui din urmă, acesta fiind achitat.

IPJ Sălaj a pus deja în aplicare mandatul de executare a pedepsei, Berceanu fiind dus în cursul serii de joi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sălaj, urmând să fie transferat la penitenciarul Satu Mare.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare joi, 9 mai, un mandat emis de Judecătoria Zalău, pe numele unui bărbat de 64 de ani, din comuna Meseșenii de Jos. Cel în cauză este condamnat la 5 ani și 6 luni închisoare pentru fapte de corupție. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj și urmează a fi transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei”, se arată în comunicatul reprezentanților Poliției Sălaj.

Alte articole

3 Thoughts to “Un fost primar PSD a primit sentința definitivă: cinci ani și jumătate închisoare cu executare”

 1. Anonim

  si prejudiciul?
  oricum, la cate a facut, a scapat usor. dupa un an il vedem in libertate si PSD iar o sa-l puna pe ceva functie buna.
  dupa prima condmanre si executare, tibi Marc l-a luat la el, platit din bani publici.
  sa vedem daca un procurer o sa aiba curiozitatea sa verifice si proiectele copiilor lui berceanu. mai alae CONFLICTUL DE INTERESE in care era fiul lui berceanu, actualul primar de meseseni. Siacesta avea un proiect in derulare la momentul cand a devenit primar, fapt care il facea INCOMPATIBIL cu functia de primar, si numai Dumnezo stie cum a „reusit” sa faca sa fie compatibil dar sa ia si 200.000 de euro fonduri europene, de la SAPARD

 2. Primaria Mesesenii de Jos, condusa acum de fiul lui Bercean, nu a vrut sa-si recupereze banii in instanta

  Prejudiciul total estimat depaseste 3 miliarde de lei vechi. Bercean Alexandru are un proiect pe fonduri europene, el si sora lui. in total 400.000 de euro a mai „rezovat” batranul berceanui pentru copii lui. Le-a facut 2 case de vacanta din fonduri europene. Aici sa vada organelle competente ce firme au executat lucrarile si de unde au fost banii. Sa vezi atunci minune.
  Liderul PSD Salaj, Tiberiu Marc este cumatru cu condamnatul Sandu Bercea
  Horatiu Marc – baiatul liderului PSD Salaj si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, este nasul de cununie al primarului din Meseenii de Jos PSD, Alexandru Bercean, fiul condamnatului Sandu Bercea. Astfel spus, Tiberiu Marc este cumatru cu Sandu Bercean si fac parte din aceeasi familie, dupa ce copilul lui Marc a ales sa-i fie parinte spiritual fiului lui Sandu Bercean.

 3. Anonim

  Vina este a electoratului! 100%. De ce mai votati acest clan? Toata lumea stie ce au facut si ce fac in continuare acesti oameni. DE CE ii votati?

Leave a Comment