Zvonoteca

# Alo, Poliția Zalău? Ne aude cineva? Sau din Brădet nu se prea aude bine, se pierde semnalul? Vă sunăm ca să vă anunțăm că, dacă tot dați ture ca baștanii, cu mașinile plătite de noi, prin cartierele din Zalău, măcar s-o faceți cu folos. La viitoare tură prin Brădet, cum cobori pe Avram Iancu pe lângă cel mai scump magazin alimentar din municipiu, lângă trecerea de pietoni cum te uiți (dacă puteți vedea, de lungul nasului) pe dreapta, sunt două baruri cu terase sub balcoanele zălăuanilor. Nicio problemă, totul legal și normal, de băut se va bea până la sfârșitul Pământului și sunt necesare și astfel de unități. Doar că locatarii din această zonă sunt terorizați de țigănia de zi cu zi, prin muzica dată de multe ori la maxim la boxe, manele și alte mizerii componistice, precum și de scandalurile iscate între unii consumatori care, după ce se aghezmuiesc bine cu tot soiul de combinații, încep și urlă unii la alții, trântesc scaunele și fac un ditamai tărăboiul. Dacă nu credeți, haideți într-o seară prin zonă și vă veți convinge, de fapt haideți mai devreme, petrecerea începe zilnic după ora 17. Lăsând gluma la o parte, oare chiar nimeni nu le poate spune acestor patroni că muzica la boxe, care să se audă în tot cartierul sau chiar și la un volum mai mic dar care să deranjeze riveranii, este total interzisă? Unde trăim, în șatră? Alo, Poliția?! Aloo?…

# Rămânem în aceeași zonă crepusculară a municipiului, Brădetul, și semnalăm o problemă de sănătate la ugerul din inox al văcuței automate, aia care în mod normal dă un lapte bun și proaspăt clienților. Celor care sunt mai isteți și cumpără la prețul de 3 lei litrul de lapte bun și nedegresat drastic, în loc să urce 10 metri pe aceeași parte a trotuarului, la celebrul magazin care vinde un litru de lapte la cutie cu 7 lei. O fi fost din cauza sărbătorilor, din cauza soarelui, o fi plouat în aparat, cert este că mulți cetățeni s-au plâns că în zilele de sărbători laptele a fost vechi și li-i s-a brânzit, a doua zi, prin sticle. Hm… o fi fost vreun accident, cine știe. De verificat, oricum, de către cei care toarnă lăpticul în aparate și de evitat, pe viitor, astfel de situații. Laptele de la automatele din Zalău este foarte bun, proaspăt și rămâne pe mai departe o soluție mult mai ieftină și mai sănătoasă decât păcălelile la cutie – combinații de lapte praf și alte porcării – care aduc profit nemeritat unor producători, dar mai ales patronilor și patroanelor lipsiți de bun simț comercial de la unele magazine din Zalău!

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Pentru redactorul de la acest articol am o intrebare:Tu doar problemele legate de magazinul francez și de cele ale locatarilor din Bradet, Stadion le vezi?
    Cumpărătorilor de lapte le sugerez sa meargă în piață sa cumpere lapte proaspăt direct de la țărani. E mai bun…

  2. Anonim

    DC nu lași comentariul?

Leave a Comment