Zvonoteca

# Dis-de-dimineaţă, la umbră dacă putem zice aşa, lângă scările unei instituţii care se ocupă de educaţie, angajaţii firmei care realizează lucrări de administrare, întreţinere şi reparaţii străzi, îşi trăgeau sufletul. Toţi, vreo nouă-zece inşi, în şir indian, sprijiniţi în măturoaie, stăteau la taclale. Unii mai obosiţi s-au aşezat pe marginea bordurii şi au pornit furnalele, adică ţigările. Ştim şi noi că banii pe care-i capătă, pentru munca depusă, nu-s mulţi şi mai ştim că nu-i uşor să aduni mizeriile după toate gunoaiele, dar totuşi le recomadăm să-şi tragă sufletul mai pe ascuns, nu aşa în văzul lumii.

# Dacă tot suntem la capitolul curăţenie şi spirit civic, am remarcat nişte postări pe cunoscuta reţea de socializare. Lăudabilă acţiunea unui primar care a scos asistaţii la muncă, să strângă gunoaiele de pe malul Someşului. Toată lumea în ţinută specifică, haine de lucru, ustensile pe măsură, iar domn’ şef la patru ace. Dacă la curăţenie pe marginea văilor se merge în sacou şi cămaşă albă, la chermeze ne luăm în bermude, şosete albe şi sandale?

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Alfaman

    Pai primarii nici n-au haine de lucru. Cred ca o sa ceara sa li se cumpere din banii de la buget ceva salopete cu 5000 euro bucata.

  2. Anonim

    Au apărut salopete Armani

Leave a Comment