Sesiuni de informare despre ucenicie, stagiu şi internship pentru angajatori, şomeri, elevi şi studenţi la ITM Sălaj

Angajatorii, persoanele fără loc de muncă, elevii şi studenţii din Sălaj vor putea afla detalii despre legislaţia privind ucenicia la locul de muncă, stagiul, internshipul, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Instituţia organizează de luni sesiuni de informare publică pe aceste teme.

În perioada 15 aprilie – 31 mai se va desfasura acţiunea Inspecţiei Muncii de informare și conștientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul, transmite ITM Sălaj, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, obiectivul acțiunii constă în îndrumarea entităţilor care au calitatea de angajator în ceea ce priveşte aplicarea corectă şi unitară a prevederilor legale privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ sperior şi internshipul, creşterea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte asigurarea forţei de muncă utilizând aceste instrumente legale precum şi informarea cu privire la dezvoltarea carierei şi a procesului de formare profesională continuă.

În acest sens, ITM organizează sesiuni de informare publică la care vor fi invitate grupurile ţintă ale acestei campanii (reprezentanţi ai angajatorilor, persoane fără loc de muncă, elevi, studenţi) precum şi alte instituţii ale statului.

Leave a Comment